
Spatchcocket Cornish game hen med potetmos
Lær hvordan du lager en saftig spatchcocked Cornish hen servert med kremet potetmos. En perfekt hovedrett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje hvitløkspulver
- 2. 1 teskje pimentón
- 3. 1 kvist fersk rosmarin, blader hakket
- 4. Zest av 1 sitron
- 5. 1 spiseskje korianderfrø
- 6. 1 spiseskje spisskummenfrø
- 7. 1 kyllinghøne fra Cornwall, spatchcocket
- 8. Kosher-salt
- 9. Knust rød pepper
- 10. 1/4 kopp olivenolje, pluss mer til å dryppe over
- 11. Potetmos, oppskrift følger
- 12. 3 Yukon Gold-poteter, hakket
- 13. 3 fedd hvitløk
- 14. Kosher-salt
- 15. 1 2/3 kopper kremfløte, pluss mer etter behov
- 16. 2 spiseskjeer kaldt smør, pluss mer etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en krydtermølle; en murstein innpakket i folie
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 33. Bland hvitløkskrydder, pimentón, rosmarin og sitronzest i en liten bolle. Rist koriander- og spisskummenfrø i en liten panne til de dufter, ca. 5 minutter. Bland de ristede frøene med de andre krydderne og kvern dem i en krydtermølle.
- 44. Krydre viltkalkunen med salt og knust rød pepper.
- 55. Varm opp olivenolje i en støpejernspanne over høy varme. Brun kalkunen med skinnsiden ned, juster varmen etter behov. Legg mursteinen oppå kalkunen og kok til den er jevnt brunet. Fjern mursteinen og snu kalkunen. Gni litt av krydderblandingen på skinnsiden. Snu kalkunen og gni litt av krydderblandingen på baksiden. Stek i ovnen, med skinnsiden ned, i 15 minutter. Snudd kalkunen med skinnsiden opp, og fortsett å steke til skinnet er sprøtt og den indre temperaturen er 75 grader Celsius, ca. 15 minutter til. La den hvile.
- 66. Server med en skvett olivenolje, sammen med potetmos på siden.
- 77. Legg potetene og hvitløken i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp over middels høy varme, og krydre kraftig med salt. Skru ned varmen og la det småkoke til potetene er møre, ca. 15-20 minutter. Sil av vannet. Kjør potetene gjennom en food mill over en bolle.
- 88. I mellomtiden varmer du opp fløten i en liten kjele til den småkoker. Tilsett 1/4 kopp av den varme fløten og det kalde smøret i potetene, og rør kraftig. Tilsett mer fløte og smør etter behov. Krydre med salt.




