Spinat Torelli med cherrytomater og svarte oliven

Spinat Torelli med cherrytomater og svarte oliven

Lær hvordan du lager en smakfull spinach toreli med cherrytomater og svarte oliven. Perfekt for en sunn forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kvart plus 1/4 kopp olivenolje
  • 1/2 aubergine, skrelt og i terninger
  • Salt og nykvernet pepper
  • Mel til å vende i
  • 115 gram spinatpasta
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 ansjosfiléer
  • 1 pint cherrytomater, delt i to
  • 1/4 kopp hele svarte oliven
  • 1 spiseskje kapers
  • 4 kvister fersk basilikum, bare bladene
  • 1 rød tomat, delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1I en 30-centimeters stekepanne, varm opp 1 liter olivenolje til den når 190 grader Celsius.
  2. 2Krydre auberginekubene med salt og pepper, og vend dem deretter i mel. Når oljen er riktig varm, tilsett auberginen og stek til den er gyllenbrun. Ta opp med en hullsleiv og legg til side på tørkepapir for å renne av.
  3. 3Kok pastaen i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente.
  4. 4Varm opp 0,6 dl olivenolje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og surr i 1 minutt. Deretter tilsetter du ansjosfiletene, cherrytomater, svarte oliven, kapers og basilikum, og surr i 2 minutter.
  5. 5Når pastaen er kokt, hell av vannet umiddelbart, og tilsett den i kjelen med sausen. Vend pastaen i tomatblandingen, og la smakene sette seg i 2 minutter.
  6. 6For å anrette, fordel pastaen på 2 tallerkener, og skje over den ekstra sausen. La det være plass på siden av hver tallerken til stjerneformede tomater, og legg deretter auberginen oppå tomatstjernene.