
Makaroner og ost med hummer og sommertrøfler
Lær å lage en luksuriøs macaroni and cheese med fersk hummer og aromatiske sommertrompetter. Perfekt for en eksklusiv middag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 2 unser smør
- 2. 2 sjalottløk, hakket
- 3. 2 unser hvetemel
- 4. 1 kvart melk, skåldet
- 5. 12 unser mascarponeost
- 6. 8 unser favabønner, blansjert
- 7. Kosher-salt og nykvernet hvit pepper
- 8. 3 unser panko, japanske brødsmuler
- 9. 3 unser parmesanost, finrevet
- 10. 1 unser hvit trøffelolje
- 11. 2 (1 ¾ pund) Maine-hummer, blansjert og skrellet
- 12. 1 unser sommertrøfler, skivet i tynne skiver
- 13. 1 pund makaroni, kokt al dente
- 14. 2 spiseskjeer italiensk persille, finhakket
Fremgangsmåte
- 1SAUS: I en tykkbunnet kjele over lav-medium varme smelter du smøret. Tilsett sjalottløk og la det lett surre. Tilsett melet og rør inn med en tresleiv, la det få en lett brunfarge i ca. 5 minutter. Hell i den skoldede melken og rør kontinuerlig med en visp. Tilsett mascarpone-osten og brekkbønner. Krydre med kosher-salt og hvit pepper etter smak. Ta kjelen av varmen og sett til side.
- 2PADE: Bland panko, parmesanost og persille i en rustfri stålbolle. Fukt med trøffelolje. Krydre lett med kosher-salt og hvit pepper.
- 3I hver av cassoulet-fatene legger du 1/2 av en hummer i skiver, og arrangerer den i en sirkel i midten av hver fat. Sett til side klørne. Legg skiver av sommertrøfler oppå hummeren. Tilsett makaroni i sausbasen, og juster krydderet med salt og hvit pepper. Dekk hummeren med makaroni og saus, og fordel det jevnt mellom de fire fatene, fyll opp til toppen. Plasser hummerklør i midten av hvert fat. Dekk med brødsmuleblandingen. Sett i en forvarmet ovn på 175°C til toppen er gyllenbrun og cassouleten er gjennomvarm (ca. 15 minutter). Server med Louis Roderer L'Ermitage cuvée og nyt!




