Rask kremet tomatsuppe

Rask kremet tomatsuppe

oppskrift på en kremet og deilig tomatsuppe som er enkel å lage. perfekt for en rask og smakfull forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. To 15-unse-beholdere med kylling- eller grønnsaksbuljong (foretrukket merke: Kitchen Basics)
  • 2. En 28-unse boks med konsentrerte knuste tomater
  • 3. 1 kopp kremfløte
  • 4. Grovt salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 20 ferske basilikumblader, skåret i chiffonade, til pynt
  • 6. Suppe-topping, til pynt, oppskrift følger
  • 7. 4 skiver sprøtt brød, 4 tommer i diameter, 1/4 tomme tykke – håndverksbrød fra disken i butikken
  • 8. 2 fedd fersk hvitløk, knust, valgfritt
  • 9. Ekstra virgin olivenolje
  • 10. Nykvernet svart pepper
  • 11. 1/2 pund revet ost som passer til suppen: provolone, Asiago, Cheddar, Gruyère, Sveitserost, osv.

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland buljong og tomater i en middels stor kjele over middels varme. Når suppen begynner å koke, rør inn kremfløte og skru ned varmen. Krydre med litt salt og pepper, og la suppen småkoke forsiktig i 15 minutter, av og til omrøring. Bruk en stavmikser til å puré suppen. Server suppen i boller med basilikum chiffonade og flytende suppetopper.
  2. 22. Rist brødskivene i brødristeren til de er gylne. Gni de ristet brødskivene med knust hvitløk, hvis du bruker det. Legg brødet på en bakeplate eller et stekebrett. Drypp hver skive med extra virgin olivenolje og topp med et dryss av svart pepper og et lag med revet ost. Sett under varm grill til osten smelter og toppene er gyldne.