Indisk pudding

Indisk pudding

Lær hvordan du lager en deilig indian pudding med en enkel oppskrift. Perfekt for høst- og vinterkvelder, med rike smaker av korn og krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 2 kopper melk
  • 2. 1/2 kopp gult maismel
  • 3. 1/4 kopp sukker
  • 4. 1/4 kopp brunt sukker, godt pakket
  • 5. 1/2 kopp molasses
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 8. 1/4 teskje malt nellik
  • 9. 3 kopper fløte og melk (halv og halv)
  • 10. Ett 3-tommers stykke fersk ingefær, skrelt og revet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør en 23 x 13 x 8 cm Pyrex-ristet form.
  2. 22. Bland melk og maisgryn i en middels stor kjele av rustfritt stål eller emalje. Kok opp over moderat varme, mens du visper konstant, til blandingen koker. Reduser varmen til lav og fortsett å røre til den er så tykk som havregrøt.
  3. 33. Tilsett sukker, brunt sukker, sirup, salt, smør, nellik og 2 kopper av halvparten og halvparten. Rør for å blande. La blandingen koke opp igjen og hell den i den forberedte loafpannen.
  4. 44. Plasser formen i en større panne og hell i kokende vann til det når halvveis opp på sidene av loafpannen. Stek i 1 time, og rør en gang etter den første halvtimen.
  5. 55. Press den revne ingefæren mot en fin sil eller klem den ut i en firkant av osteklede for å trekke ut 1 eller 2 spiseskjeer med juice. Etter at puddingen har stekt i 1 time, tilsett ingefærsaften og den gjenværende koppen av halvparten og halvparten, og rør for å blande. Stek i ytterligere en time, og rør igjen etter en halvtime.
  6. 6Server umiddelbart i små boller eller kopper, eller oppbevar i kjøleskapet og varm opp igjen, mens du rører, over lav varme.