
CornandOat Risotto
Lær hvordan du lager en kremet cornandoat risotto med enkle steg. Perfekt for en smakfull middag eller lunsj. Oppskriften er rask og enkel å følge.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 unser revet Parmesanost (ca. 1/3 kopp)
- 1/4 kopp ferske dillkvister
- Nykvernet svart pepper
- 2 maiskolber, skrelte
- Kosher-salt
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 liten løk, hakket
- 1 1/2 kopper havregryn med stålskårne korn
- 1 kopp tørr hvitvin
Fremgangsmåte
- 1Fjern kjernene fra maiskolbene og sett dem til side. Hold kolbene over en stor kjele og bruk baksiden av en kniv til å skrape ned kolbene for å "melke" ut eventuelt maisvæske. Slipp de skrapte kolbene ned i kjelen, og tilsett 8 kopper vann og 1/2 teskje salt. Kok opp, senk varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 6 kopper, omtrent 30 minutter. Sil av væsken og hold den varm.
- 2Varm opp olje og smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk og kok, og rør ofte med en tresleiv, til løken er gjennomsiktig og myk, ca. 5 minutter. Tilsett maiskorn og 1/2 teskje salt, og kok, og rør ofte, til maisen akkurat begynner å bli myk, ca. 3 minutter. Tilsett havregryn og rør til de er dekket av fett. Hell i vinen og la det småkoke, og rør konstant, til vinen er absorbert, ca. 1 minutt. Tilsett 3 kopper av den varme maisbuljongen til havregrynene. La det småkoke, og rør konstant, til mesteparten av væsken er absorbert, 8–10 minutter. Tilsett ytterligere 2 kopper buljong og la det småkoke, og rør konstant, til havregrynene er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 10–12 minutter til. Ta av varmen, rør inn parmesan og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen på risottoen ved å tilsette mer buljong etter behov. Hell opp i en serveringsskål, dryss over dill og et par nykvernete pepperkorn, og server umiddelbart.

