Molasses Bourbon Pecan Pie

Molasses Bourbon Pecan Pie

oppskrift på molassesbourbon pecan pie - en rik og søt dessert med nøtter, sirup og bourbon. perfekt for høst- og vinterkvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2. 6 spiseskjeer kaldt usaltet smør, i små biter
  • 3. 2 spiseskjeer kaldt vegetabilsk fett
  • 4. 1 spiseskje sukker
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 1 spiseskje eplecidereddik
  • 7. 2 1/4 kopper pekannøtter
  • 8. 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 9. 2 store egg
  • 10. 2/3 kopp lettbrunt sukker, godt pakket
  • 11. 1/2 kopp melasse (ikke svartmelasse) eller sorghum
  • 12. 2 spiseskjeer bourbon
  • 13. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag bunnen: Kjør melet, 2 spiseskjeer smør, fettstoffet, sukker og salt i en food processor til det får en fin, smullete konsistens. Tilsett de resterende 4 spiseskjeene smør og kjør til det er i erte-store biter. Drypp i eddiken og 2 spiseskjeer kaldt vann, og kjør til deigen akkurat samler seg. Hell deigen ut på et stykke plastfolie; bruk plasten til å forme den til en disk. Pakk den godt inn og sett den i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time eller over natten. (Deigen kan fryses i opptil 2 måneder; tin den i romtemperatur.)
  2. 22. Kjevle ut deigen til en 30 cm runding på en lett melet overflate. Legg den forsiktig i en 23 cm paiform, brett overhengende deig under seg selv og trykk kantene med fingrene. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  3. 33. I mellomtiden lager du fyllet: Plasser en rist i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 220 grader Celsius. Fordel pekannøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem til de blir mørkere, ca. 8 minutter. Overfør til en tallerken og sett det tomme stekebrettet tilbake i den nederste delen av ovnen. Smelt smøret i en liten stekepanne over middels varme og kok opp, rør med en slikkepott, til det kommer brune flekker, ca. 8 minutter; la det avkjøle litt. Visp det brunede smøret, egg, brunt sukker, melasse, bourbon og salt i en bolle. Fordel de ristede pekannøttene i den forberedte bunnen, og hell over blandingen med brunt sukker.
  4. 44. Sett pai direkte på det varme stekebrettet i ovnen og senk temperaturen til 165 grader Celsius. Stek til bunnen er gyllenbrun og fyllet har stivnet, 45–55 minutter. (Dekk kantene med aluminiumsfolie hvis de blir for brune for raskt