Tiramisu – familiens favorittdessert
oppskrift på den klassiske tiramisu, en elsket italiensk dessert som passer perfekt for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 3 kopper mascarpone
- 2. 1 ½ kopper melis
- 3. ¼ kopp Marsala
- 4. ¾ kopp kremfløte
- 5. ⅔ kopp vann
- 6. 5 teskjeer instant espresso
- 7. 1 ferdigkjøpt smørkake
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle, bruk en elektrisk mikser på middels hastighet og pisk mascarponeost, 1 kopp melis og marsala til det er godt blandet. Tilsett kremen og pisk til den er luftig, ca. 1 minutt. Sett til side.
- 22. I en liten kjele, over høy varme, bland vann, resten av 1/2 kopp melis og espressopulver. Kok opp. Rør av og til. Ta av varmen og avkjøl. Skjær en pound cake i 1/4-tommers tykke skiver. Ha en oval eller rektangulær glass- eller keramikkform på 2 liter. Legg skivene i ett lag i bunnen av formen, og trim dem for å få dem til å passe. Pensle halvparten av den avkjølte espressoblandingen over kaken. Fordel halvparten av mascarponeblandingen jevnt over toppen. Gjenta deretter med et nytt lag.
- 33. Pensle espressoshots over kakeskivene og topp med resten av ostemassen. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er fast. Før servering, sikt jevnt over kakao på toppen. Bruk en stor skje for å servere på tallerkener.





