Fransk toast- og brødpudding med krydrede pærer

Fransk toast- og brødpudding med krydrede pærer

oppskrift på french toast bread pudding med krydrede pærer, perfekt for en varm og smakfull frokost eller dessert. enkel å lage og utrolig deilig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje smør, myknet
  • 2. 1 brød (ca. 450 gram) kanelbrød, challah, brioche eller annet mykt, eggberiket brød
  • 3. 6 store egg
  • 4. 1/2 kopp sukker
  • 5. 2 1/2 kopper melk
  • 6. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 2 spiseskjeer smør
  • 8. 2 faste, modne Anjou- eller Comice-pærer, kjernet og skåret i biter
  • 9. 1 teskje sukker
  • 10. 1/2 teskje malt kanel
  • 11. Nykvernet muskatnøtt
  • 12. Lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. 1Natten før lager du fransk toast: smør smør over bunnen og sidene av en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm eller annen lav, 2-liters form. Riv brødet i små biter og fordel det i formen.
  2. 2I et stort målebeger eller lite bolle visper du egg og sukker til det er lyst. Tilsett melk og vanilje, og visp godt. Hell blandingen jevnt over brødet. Trykk ned brødet med en skje eller slikkepott slik at hver bit er nedsenket i eggblandingen. Dekk formen med folie, og trykk forsiktig ned slik at folien ligger rett på overflaten av blandingen. Sett i kjøleskapet over natten.
  3. 3Neste morgen tar du ut formen og setter den inn i en kald ovn med folien på. Skru på ovnen til 175 grader Celsius. Etter 25 minutter tar du forsiktig av folien og kaster den. Fortsett å steke til puddingen er puffet opp og gyllenbrun, omtrent 20 minutter til.
  4. 4I mellomtiden lager du de krydrede pærene: smelt smør i en stor stekepanne (helst non-stick) over middels høy varme, og tilsett deretter pærene. Rør til pærene er godt dekket av smør, og dryss over sukker, kanel og en god klype fersk muskatnøtt. La det koke i ca. 3 minutter til pærene begynner å mykne. Hell i ¼ kopp lønnesirup, og kok til det bobler. Ta av varmen.
  5. 5For å servere, legg brødpuddingen på tallerkener og topp med de krydrede pærene. Server gjerne med ekstra lønnesirup ved bordet.