Caesarsalat

Caesarsalat

Lær hvordan du lager en klassisk caesar salad med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 fedd hvitløk, knust med en klype salt og litt olivenolje
  • 2. 4 ansjossfiléter
  • 3. 2 eggeplommer
  • 4. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 5. 2 sitroner, saftet
  • 6. 2 spiseskjeer vann
  • 7. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 8. 1/4 kopp ferskrevet Parmesan, pluss ekstra til pynt
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. 2 hoder romainesalat

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Lag dressingen: Smør hvitløkpastaen over innsiden av salatskålen. Legg ansjos, eggeplommer, sennep, sitronsaft og vann i en blender og kjør i 30 sekunder til blandingen er glatt. Mens blenderen går, heller du olivenoljen sakte i for å emulgere dressingen. Rør inn Parmesan, en klype salt og et par kverner svart pepper; sett til side. (Oppbevar dressingen i kjøleskapet hvis du ikke skal bruke den med en gang.)
  3. 33. Monter salaten: Riv salaten i en stor bolle. Tilsett nok dressing til å dekke salaten etter eget ønske. Ha i litt ekstra Parmesan og vend salaten godt. Server umiddelbart.