
Crepes med laks og hvitvin
Lær hvordan du lager deilige crepes fylt med laks og en kremet hvitvinssaus. Perfekt for en elegant forrett eller middag. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 1/2 teskjeer smør
- 2. 3 spiseskjeer hvetemel
- 3. 3/8 kopp fiskekraft
- 4. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 5. Nykvernet salt
- 6. Nykvernet hvit pepper
- 7. 4 unser fersk laksefilet
- 8. 1/2 kopp pisket krem
- 9. 2 crepes (hjemmelagde eller ferdigkjøpte)
- 10. 1 spiseskje Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en oppvarmet kjele, og rør inn melet. Kok forsiktig. Visp gradvis inn fiskekraften og la det koke opp. Rør inn hvitvinen og smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig. I en annen kjele, pochér laksen i fløten på lav varme i omtrent 10 minutter. Sil av fløten fra den kokte fisken og tilsett den i fiskesausen. Hell halvparten av sausen i en bolle, og del fisken i små biter og fjern alle bein. Fordel blandingen midt på crêpene og brett dem over. Legg dem på et serveringsfat, og hell resten av sausen over. Strø osten på toppen og sett under grillen for å få en gyllen, sprø overflate.
