
Kalvekjaker med paprika
oppskrift på sauekoteletter med paprika, en smakfull og enkel rett perfekt for hverdagen. lær hvordan du lager denne deilige hovedretten med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 stk. benfri kalvesteiker, ca. 3,8 cm tykke (1 1/2 tommers)
- Salt og pepper
- 3 ss ekstra jomfru olivenolje, 3 sirkler i pannen
- 4 hvitløksfedd, knust og fjernet fra skallet
- 6 cubanelle-italienske søtpaprika, skåret i skiver
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 2 hete cherrytomater, hakket
- 2–3 ss juice fra paprika-krukken, en liten skvett
- Hakket flatbladpersille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stekepanne med ovnsikker håndtak over middels høy varme. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Krydre kotelettene med salt og pepper. Til den varme stekepannen, tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, to sirkler med pannen, og legg deretter i kotelettene. Brun kalvesteikene i 2 minutter på hver side, og legg dem deretter på en tallerken.
- 3Tilsett en ekstra spiseskje ekstra virgin olivenolje i pannen, deretter hvitløk og søt paprika. Kok hvitløk og søt paprika i 3 til 5 minutter for å myke opp, og tilsett deretter vinen i pannen.
- 4Legg kotelettene tilbake i pannen sammen med paprikaen, og sett hele pannen i ovnen. La kotelettene og paprikaen koke i 12 til 15 minutter, til saften renner ut nær benet.
- 5Ta pannen ut av ovnen, og tilsett varme paprika og en skvett pepperjuice. Overfør kotelettene til et serveringsfat. Skje over saften og paprikaen jevnt over kotelettene, og pynt med persille.




