Kalvekjaker med paprika

Kalvekjaker med paprika

oppskrift på sauekoteletter med paprika, en smakfull og enkel rett perfekt for hverdagen. lær hvordan du lager denne deilige hovedretten med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stk. benfri kalvesteiker, ca. 3,8 cm tykke (1 1/2 tommers)
  • Salt og pepper
  • 3 ss ekstra jomfru olivenolje, 3 sirkler i pannen
  • 4 hvitløksfedd, knust og fjernet fra skallet
  • 6 cubanelle-italienske søtpaprika, skåret i skiver
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 2 hete cherrytomater, hakket
  • 2–3 ss juice fra paprika-krukken, en liten skvett
  • Hakket flatbladpersille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stekepanne med ovnsikker håndtak over middels høy varme. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Krydre kotelettene med salt og pepper. Til den varme stekepannen, tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, to sirkler med pannen, og legg deretter i kotelettene. Brun kalvesteikene i 2 minutter på hver side, og legg dem deretter på en tallerken.
  3. 3Tilsett en ekstra spiseskje ekstra virgin olivenolje i pannen, deretter hvitløk og søt paprika. Kok hvitløk og søt paprika i 3 til 5 minutter for å myke opp, og tilsett deretter vinen i pannen.
  4. 4Legg kotelettene tilbake i pannen sammen med paprikaen, og sett hele pannen i ovnen. La kotelettene og paprikaen koke i 12 til 15 minutter, til saften renner ut nær benet.
  5. 5Ta pannen ut av ovnen, og tilsett varme paprika og en skvett pepperjuice. Overfør kotelettene til et serveringsfat. Skje over saften og paprikaen jevnt over kotelettene, og pynt med persille.