
Pippies woket med chili og asiatisk basilikum Nhieu Xao Rau Que
Oppdag hvordan du lager en smakfull wok med pippies, chili og asiatisk basilikum. En enkel og smakfull rett fra det asiatiske kjøkkenet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stilk sitrongress, knust og skåret i 5 cm lange biter
- 500 g pippier (kamskjell)
- 1 ss sukker
- 1 ½ ss østerssaus
- ½ ss fiskesaus
- 1 ss vegetabilsk olje
- 3 hvitløksfedd, finhakket (ca. 1 ss)
- 1 ss finhakket rødløk
- ½ ss potetstivelse, utblandet i 1 ss vann
- 2 lange chili, finhakket
- ½ ts pepper
- 2 never basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 1 kopp vann i en kjele, tilsett sitrongress og pippier. Dekk til og kok til pippiene åpner seg litt, ca. 4 minutter.
- 2I en bolle, bland sukker, østerssaus og fiskesaus. Rør til sukkeret er oppløst, og sett til side.
- 3Sil pippiene, og spar kraften fra buljongen.
- 4Varm opp en wok til høy varme, tilsett olje, hvitløk og rødløk, deretter pippiene, og wokstir i 1 minutt.
- 5Tilsett sausen og 3 spiseskjeer av pippiekraften, og rør i ytterligere ett minutt. Tilsett deretter potetstivelsen som er oppløst i vann, og rør godt.
- 6Tilsett chili, pepper og til slutt asiatisk basilikum, og vend det inn.
- 7Server med øl.



