Kalvelever- og baconpai

Kalvelever- og baconpai

oppskrift på en smakfull pai med kalvelever, bacon og kremet saus, perfekt for spesielle anledninger eller hverdagslunsj

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 10 unser kalveskankel
  • 2 kopper mel, siktet
  • En klype salt
  • 3/4 kopp smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 1/2 kopp vann
  • Klaret smør
  • 8 skiver bacon, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 sitron, presset
  • 3 mellomstore tomater, skåret i 1/2-tommers skiver
  • Svart pepper, etter smak
  • 30 marjoremsblader
  • 1 egg, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg syltebrød i kaldt vann i 1 time. Skyll og legg i en kjele. Dekk med ekstra kaldt vann. Kok opp sakte, sil deretter av vannet umiddelbart og legg syltebrødet i en bolle med kaldt vann. Fjern skinnet og press syltebrødet mellom to tallerkener. Pakk tallerkenene inn i et håndkle, legg en tung gjenstand oppå, og press i 30 minutter. Tørk syltebrødet tørt etter pressing.
  2. 2Til paibunn: Lag en fordypning i midten av melet. Tilsett salt og smør. Bland raskt med vann til en glatt deig. Elt lett og la hvile i 30 minutter på et kjølig sted. Ta ut og kjevle ut til en størrelse som er litt større enn kanten på en paiform.
  3. 3For å montere: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Varm opp klarnet smør i en panne. Når det er varmt, tilsett bacon og stek. Legg baconet i en paiform, dekk med et lag syltebrød. Tilsett resten av baconet og resten av syltebrødet. Fukt med sitronsaft og dekk med tomater. Krydre med pepper og marjarmeløv.
  4. 4Pensle lett kanten av paiformen med vann. Dekk fyllet med paibunn og trykk ned kantene for å forsegle. Trim av overflødig deig. Lag ventiler i midten og pensle deigen med egg. Stek i 45 minutter.