
Kalvelever- og baconpai
oppskrift på en smakfull pai med kalvelever, bacon og kremet saus, perfekt for spesielle anledninger eller hverdagslunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 10 unser kalveskankel
- 2 kopper mel, siktet
- En klype salt
- 3/4 kopp smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1/2 kopp vann
- Klaret smør
- 8 skiver bacon, kuttet i 1/2-tommers biter
- 1 sitron, presset
- 3 mellomstore tomater, skåret i 1/2-tommers skiver
- Svart pepper, etter smak
- 30 marjoremsblader
- 1 egg, lett pisket
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg syltebrød i kaldt vann i 1 time. Skyll og legg i en kjele. Dekk med ekstra kaldt vann. Kok opp sakte, sil deretter av vannet umiddelbart og legg syltebrødet i en bolle med kaldt vann. Fjern skinnet og press syltebrødet mellom to tallerkener. Pakk tallerkenene inn i et håndkle, legg en tung gjenstand oppå, og press i 30 minutter. Tørk syltebrødet tørt etter pressing.
- 2Til paibunn: Lag en fordypning i midten av melet. Tilsett salt og smør. Bland raskt med vann til en glatt deig. Elt lett og la hvile i 30 minutter på et kjølig sted. Ta ut og kjevle ut til en størrelse som er litt større enn kanten på en paiform.
- 3For å montere: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Varm opp klarnet smør i en panne. Når det er varmt, tilsett bacon og stek. Legg baconet i en paiform, dekk med et lag syltebrød. Tilsett resten av baconet og resten av syltebrødet. Fukt med sitronsaft og dekk med tomater. Krydre med pepper og marjarmeløv.
- 4Pensle lett kanten av paiformen med vann. Dekk fyllet med paibunn og trykk ned kantene for å forsegle. Trim av overflødig deig. Lag ventiler i midten og pensle deigen med egg. Stek i 45 minutter.





