
Rustikk fruktterte
Lær hvordan du lager en deilig rustic fruit tart med ferske frukter. Perfekt for sommerens kvelder eller høstfesten. Enkelt steg-for-steg guide!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 kopp gule rosiner
- 1 kopp gløgg, oppskrift følger
- 1 kopp hvetemel
- 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, i terninger
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/2 teskje kosher salt
- 1 1/2 pund Bosc-pærer, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver
- 1/4 kopp mandelmel
- 1/4 kopp mandelpasta
- 4 spiseskjeer usaltet smør, i terninger
- 1 spiseskje malt kanel
- En klype kosher salt
- Saften av 1 appelsin
- Vaniljeis, til servering
- 12 hele nellikspiker
- 10 hele pepperkorn, knust
- 4 kanelstenger
- 2 stjerneanis
- 2 flasker tørr, fruktig rødvin, som Shiraz eller Malbec
- 1/2 kopp honning
- 2 sitroner, revet skall med en raspet og presset juice
- 2 appelsiner, revet skall med en raspet og presset juice
- 1/2 kopp brandy
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For rosiner: I en liten bolle, bløtlegg rosiner i den gløggaktige vinen i 1 time.
- 3For deigen: I en stor bolle, tilsett hvetemel, smør, sukker og salt. Bruk en kakeskrape og bland ingrediensene til blandingen ligner grove smuler. Bruk bare nok kaldt vann, omtrent 2 spiseskjeer, for å samle deigen. Form en disk av deigen og pakk den inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i 1 time.
- 4Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 5På en ren overflate, kjevle ut deigen til en stor sirkel på omtrent 30 cm i diameter. Overfør deigen til det forberedte stekebrettet.
- 6For terte: Fordel pærene i midten av deigen, og la en kant på 7,5 cm være igjen rundt. Ta opp rosinene fra vinen og legg dem oppå pærene.
- 7I en liten bolle, bland sammen mandelmel, mandelmasse, smør, kanel, salt og appelsinjuice. Strø blandingen over pærene og rosinene. Brett inn kantene av deigen for å omslutte pærene. Stek til pærene er møre, ca. 20 minutter.
- 8Server varm med vaniljeis.
- 9Begynn med å legge nellik, pepperkorn, kanelstang og stjerneanis i et stort stykke osteklede. Lag en pose og knyt den med kjøkkenhyssing.
- 10I en stor, ikke-reaktiv kjele over middels varme, tilsett vinen, honning, sitrusskall og -saft, appelsinskall og -saft, samt krydderposen, og la det småkoke (pass på at det ikke koker opp). La det småkoke i 30 minutter, og tilsett deretter brandy.


