Rustikk fruktterte

Rustikk fruktterte

Lær hvordan du lager en deilig rustic fruit tart med ferske frukter. Perfekt for sommerens kvelder eller høstfesten. Enkelt steg-for-steg guide!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 kopp gule rosiner
  • 1 kopp gløgg, oppskrift følger
  • 1 kopp hvetemel
  • 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, i terninger
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 1 1/2 pund Bosc-pærer, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 1/4 kopp mandelmel
  • 1/4 kopp mandelpasta
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, i terninger
  • 1 spiseskje malt kanel
  • En klype kosher salt
  • Saften av 1 appelsin
  • Vaniljeis, til servering
  • 12 hele nellikspiker
  • 10 hele pepperkorn, knust
  • 4 kanelstenger
  • 2 stjerneanis
  • 2 flasker tørr, fruktig rødvin, som Shiraz eller Malbec
  • 1/2 kopp honning
  • 2 sitroner, revet skall med en raspet og presset juice
  • 2 appelsiner, revet skall med en raspet og presset juice
  • 1/2 kopp brandy

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For rosiner: I en liten bolle, bløtlegg rosiner i den gløggaktige vinen i 1 time.
  3. 3For deigen: I en stor bolle, tilsett hvetemel, smør, sukker og salt. Bruk en kakeskrape og bland ingrediensene til blandingen ligner grove smuler. Bruk bare nok kaldt vann, omtrent 2 spiseskjeer, for å samle deigen. Form en disk av deigen og pakk den inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i 1 time.
  4. 4Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  5. 5På en ren overflate, kjevle ut deigen til en stor sirkel på omtrent 30 cm i diameter. Overfør deigen til det forberedte stekebrettet.
  6. 6For terte: Fordel pærene i midten av deigen, og la en kant på 7,5 cm være igjen rundt. Ta opp rosinene fra vinen og legg dem oppå pærene.
  7. 7I en liten bolle, bland sammen mandelmel, mandelmasse, smør, kanel, salt og appelsinjuice. Strø blandingen over pærene og rosinene. Brett inn kantene av deigen for å omslutte pærene. Stek til pærene er møre, ca. 20 minutter.
  8. 8Server varm med vaniljeis.
  9. 9Begynn med å legge nellik, pepperkorn, kanelstang og stjerneanis i et stort stykke osteklede. Lag en pose og knyt den med kjøkkenhyssing.
  10. 10I en stor, ikke-reaktiv kjele over middels varme, tilsett vinen, honning, sitrusskall og -saft, appelsinskall og -saft, samt krydderposen, og la det småkoke (pass på at det ikke koker opp). La det småkoke i 30 minutter, og tilsett deretter brandy.