Fennikel- og purreløksbruschetta med ost og ølfondue

Fennikel- og purreløksbruschetta med ost og ølfondue

oppskrift på fennel and leek bruschetta med ost og ølfondue, perfekt som forrett for en smakfull kveld. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Olivenolje, til pensling av brød
  • 2. 16 skiver baguette, ca. 1/2 tomme tykke, fra én baguette
  • 3. 3 1/2 spiseskjeer saltet smør, delt
  • 4. 1 1/2 spiseskjeer allsidig mel
  • 5. 1 flaske øl (12 unser) (anbefalt: Miller Genuine Draft 64)
  • 6. 6 unser skarp engelsk Cheddar, revet
  • 7. 3 unser mild Brie-ost, skorpen fjernet
  • 8. 1 fennikelfrø, skivet
  • 9. 1 middels stor purre, skivet
  • 10. 1 spiseskje hakkede gressløk, pluss mer til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. Pensle noen oljer på brødskivene og legg dem på et stekebrett. Stek til de er gyldne, ca. 8 minutter. Ta brødet ut av ovnen og sett det til side.
  3. 33. Smelt 1 1/2 spiseskje smør i en middels stor kjele over middels varme. Visp inn melet og kok, mens du visper, i 1 minutt. Hell i ¾ kopp øl og la det småkoke, mens du visper konstant, i 1 minutt. Ta kjelen av varmen og tilsett ostene, og visp til det er glatt.
  4. 44. I en stor stekepanne over middels varme, smelt resten av smøret og tilsett fennikel, purre og gressløk. Stek til de er møre, og rør deretter inn resten av ølen. Kok opp, mens du rører, over middels varme til alle løkene er karamellisert og ølen er nesten kokt bort, ca. 15 til 20 minutter.
  5. 55. Smør ostefondue på de ristet brødskivene. Legg litt av fennikel- og purrebiltet på toppen, og arranger dem på et serveringsfat. Strø over fersk gressløk og server.