
Kefirmakaker
Lær hvordan du lager perfekte buttermilk scones med denne enkle oppskriften. Nydelige, saftige scones som passer til frokost, brunch eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper mel
- 1/3 kopp sukker
- 1 teskje salt
- 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør
- 1 kopp kulturmelk
- 1/2 kopp currants (valgfritt)
- 1 spiseskje kremfløte, til pensling
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland melet, sukkeret, saltet, bakepulveret og natronet i en stor bolle. Tilsett smør og bland med fingertuppene til det får en grov, smullete konsistens. Tilsett kulturmelk og bland akkurat til det er jevnt fordelt. Tilsett rosiner, hvis ønskelig.
- 2Overfør deigen til en melet arbeidsflate og del den i to deler. Rull ut hver del til runde kaker med en tykkelse på ca. 2 cm. Skjær hver runding i 8 spisser og legg dem litt fra hverandre på en smurt bakeplate. Pensle toppene med kremfløte, og stek i 15 minutter, eller til de er lett gyldne. Server varme, delt i to med smør og marmelade.

