Kefirmakaker

Kefirmakaker

Lær hvordan du lager perfekte buttermilk scones med denne enkle oppskriften. Nydelige, saftige scones som passer til frokost, brunch eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper mel
  • 1/3 kopp sukker
  • 1 teskje salt
  • 2 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1/2 kopp currants (valgfritt)
  • 1 spiseskje kremfløte, til pensling

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland melet, sukkeret, saltet, bakepulveret og natronet i en stor bolle. Tilsett smør og bland med fingertuppene til det får en grov, smullete konsistens. Tilsett kulturmelk og bland akkurat til det er jevnt fordelt. Tilsett rosiner, hvis ønskelig.
  2. 2Overfør deigen til en melet arbeidsflate og del den i to deler. Rull ut hver del til runde kaker med en tykkelse på ca. 2 cm. Skjær hver runding i 8 spisser og legg dem litt fra hverandre på en smurt bakeplate. Pensle toppene med kremfløte, og stek i 15 minutter, eller til de er lett gyldne. Server varme, delt i to med smør og marmelade.