
Pizza By the Yard
Lær hvordan du lager pizza by the yard, en stor og smakfull pizza perfekt for fest og store grupper. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
hovedrett
Ingredienser
- 24 unser forhåndskjøpt pizzadeig
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 store gule løk, tynne skiver
- 1/4 pund moden Gorgonzola, smuldret
- 1/4 kopp revet Parmesan
- 1 1/2 teskjeer finhakket fersk timian
- 1/4 teskje chilipaste
- 1 kopp rask tomatsaus, oppskrift følger
- 1/2 kopp hakket Calabrese-salami
- 1/2 pund mozzarella, skivet
- 1/4 kopp revet pecorinoost
- 1 spiseskje hakket oregano
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 475 grader Fahrenheit.
- 2Legg to pizzasteiner eller flate bakeplater side om side i ovnen.
- 3Varm opp en tørr stekepanne på komfyren over middels høy varme. Når pannen er varm, vipp den og tilsett extra-virgin olivenolje. Tilsett løk, salt og et lite klype pepper. Senk varmen til middels og la det surre, rør av og til, i 15 til 20 minutter, eller til løken er karamellisert.
- 4Kjevle ut deigen på en lang pizzaspade eller på to skjærebrett til ca. 0,6 cm tykkelse. Bruk litt mel på brettet for å forhindre at deigen setter seg fast.
- 5Fordel halvparten av løken, Gorgonzola-ost, timian og revet Parmesan på den ene halvdelen av pizzaen. På den andre halvdelen legger du tomatsaus, Calabrese-salami, mozzarellaskiver og strør over revet Pecorino og hakket oregano. Stek til pizzaen er super sprø og osten bobler.


