
Ricottakake
Lær hvordan du lager en saftig ricotta kake med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaffen eller som søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 egg
- 2 kopper mel
- 1 teskje bakepulver
- En klype salt
- 1/4 kopp vann
- 1 pund ricotta
- 1/4 kopp kokt ris
- 6 egg
- En klype salt
- 1/2 kopp sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- Kakepynt
Fremgangsmåte
- 1For å forberede deigen: bland alle ingrediensene i en blandebolle. Elt deigen og kjevle den ut med kjevle til en tynn lag.
- 2For å forberede fyllet: Forvarm ovnen til 300 grader. I en stor bolle, bland ricotta, kokt ris, egg, salt, sukker og vaniljeekstrakt. Kle en ovnsfast form eller paiform med deigen, og spar eventuelt noe deig til dekorasjon. Legg fyllet i deigen. Bruk den resterende deigen til å dekorere toppen av kaken. Hvis du bruker deig på toppen, strø over kakepynt. Stek i 40 minutter. Kaken er ferdig når en kakepinne satt inn i midten kommer ut tørr.





