Ricottakake

Ricottakake

Lær hvordan du lager en saftig ricotta kake med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaffen eller som søt avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 kopper mel
  • 1 teskje bakepulver
  • En klype salt
  • 1/4 kopp vann
  • 1 pund ricotta
  • 1/4 kopp kokt ris
  • 6 egg
  • En klype salt
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • Kakepynt

Fremgangsmåte

  1. 1For å forberede deigen: bland alle ingrediensene i en blandebolle. Elt deigen og kjevle den ut med kjevle til en tynn lag.
  2. 2For å forberede fyllet: Forvarm ovnen til 300 grader. I en stor bolle, bland ricotta, kokt ris, egg, salt, sukker og vaniljeekstrakt. Kle en ovnsfast form eller paiform med deigen, og spar eventuelt noe deig til dekorasjon. Legg fyllet i deigen. Bruk den resterende deigen til å dekorere toppen av kaken. Hvis du bruker deig på toppen, strø over kakepynt. Stek i 40 minutter. Kaken er ferdig når en kakepinne satt inn i midten kommer ut tørr.