Fig og portvinstartetter

Fig og portvinstartetter

Lær hvordan du lager smakfulle fig and port tartlets, en perfekt dessert eller forrett. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 glass (12 unser) med kongelige fikenmarmelade
  • 2. 1/4 kopp portvin
  • 3. 1 pakke ferdiglagde mini phyllo-tartskjell (anbefalt: Athens)
  • 4. 2 kopper pisket krem
  • 5. 3 spiseskjeer sukker
  • 6. 1/4 teskje kanel-essens
  • 7. Malt kanel, til støving
  • 8. Melis, til støving

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Bland syltetøy og portvin i en liten kjele. Varm opp på middels varme til det tykner, ca. 6 minutter. Fjern fra varmen og sett til side for å avkjøle.
  3. 33. Fyll hver tartell med 1 spiseskje fiken- og portvinsblanding.
  4. 44. Pisk krem i en stor, iskald bolle med en elektrisk mikser. Tilsett gradvis sukker og kanelekstrakt, og pisk til stive topper. Ha den piskede kremen i en plastpose med lukking, og klipp av 1/2 tomme av hjørnet på posen.
  5. 55. Topp hver tartell med en klatt pisket krem. Pynt med et dryss kanel og melis.