Trefargede sjokoladekjeks

Trefargede sjokoladekjeks

Lær hvordan du lager deilige triple chocolate cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks for sjokoladeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 6 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
  • 2. 2 unser usøtet sjokolade, grovhakket
  • 3. 2 teskjeer instant espressopulver, for eksempel Medaglia D'Oro
  • 4. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 5. 1/4 teskje bakepulver
  • 6. 1/4 teskje fint salt
  • 7. 3/4 stykke (6 spiseskjeer) usaltet smør, lett myknet
  • 8. 1/2 kopp sukker
  • 9. 1/4 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 10. 2 store egg
  • 11. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 12. 1 kopp ristet pekannøtter, grovhakket
  • 13. 1/2 kopp semisøte sjokoladebiter
  • 14. 1/2 kopp hvite sjokoladebiter av beste kvalitet

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle bakeplater med bakepapir og sett til side.
  3. 3Plasser den bittersøte og usøte sjokoladen og espressopulveret i en middels stor bolle, og sett den over en kjele med småkokeende vann. Smelt sjokoladen under omrøring av og til til den er glatt.
  4. 4Sikt sammen mel, bakepulver og salt over et stykke bakepapir eller voksark, eller i en liten bolle, og sett til side.
  5. 5I bollen på en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør, sukker og lyst brunt sukker til det er lett og luftig, ca. 2 minutter.
  6. 6Tilsett eggene ett om gangen, deretter vaniljeekstrakt, og pisk på høy hastighet i 1 minutt.
  7. 7På lav hastighet, rør inn den smeltede sjokoladen og blandingen til det akkurat er blandet.
  8. 8Vend inn melet med en slikkepott til det akkurat er blandet.
  9. 9Rør inn pekannøtter og sjokoladeknapper.
  10. 10Røren vil være løs.
  11. 11Dekk til og sett i kjøleskapet til den er akkurat fast, ca. 30 minutter.
  12. 12Bruk en liten iskremkule (ca. 1 spiseskje), og legg rause spiseskjeer med røre på de forberedte bakeplatene, med 8 kjeks på hver plate.
  13. 13Stek i 10 til 11 minutter.
  14. 14Overflaten vil være tørr og blank, men toppene og innsiden vil fortsatt være myke.
  15. 15Det tar ikke mer enn 10 til 11 minutter, så sett tiden.
  16. 16Avkjøl på bakeplatene i 2 minutter, før du flytter dem over på en rist for å avkjøle i ytterligere 5 minutter.
  17. 17Gjenta med resten av røren.
  18. 18Disse kjeksene er best å spise samme dag som de er laget.
  19. 19Pakk inn rester godt i plastfolie og oppbevar i en lufttett beholder.