Klassisk Pizza

Klassisk Pizza

Lær hvordan du lager en klassisk pizza hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for helgen eller enhver anledning. Rask og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 3/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2. 1 spiseskje kosher salt
  • 3. 1 kopp varmt vann (40–43°C)
  • 4. 2 teskjeer sukker
  • 5. 1 teskje tørr aktiv gjær
  • 6. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss mer til å smøre bollen
  • 7. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 8. 1 fedd hvitløk, revet
  • 9. 1/4 til 1/2 teskje rød pepperflak
  • 10. 1 3/4 kopper tomatpuré (helst San Marzano)
  • 11. 1/2 teskje tørket oregano
  • 12. Kosher salt
  • 13. 1 pose à 227 gram revet mozzarellaost med lavt fuktighetsinnhold (ca. 2 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag deigen: Bland melet og saltet i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og hell i det varme vannet. Strø sukker og gjær over vannet og la det stå til det begynner å boble, 5 til 10 minutter. Hell olivenoljen i fordypningen, og rør deretter med en tresleiv for å lage en klumpete deig. Vend ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 1 minutt. Legg deigen i en lett oljet bolle, dekk tett med plastfolie, og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer.
  2. 22. En time før baking, legg en pizzastein eller et stort, oppnedet bakeark på den nederste risten i ovnen og forvarm til 250 °C (500 °F). Lag sausen: Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak, og kok under omrøring til det er lett myknet, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og 2 kopper vann. Rør inn oregano og 1 teskje salt. Kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke under omrøring av og til til sausen tykner, ca. 20 minutter. (Saften kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke eller i fryseren i opptil 2 måneder.)
  3. 33. Del pizzadeigen i 2 baller. På en lett melet overflate, strekk ut én ball til en runding på 30–35 cm i diameter. Overfør deigen til et ark bakepapir, og skyv deretter bakepapiret med deigen over på en pizzaspade eller et oppnedet bakeark.
  4. 44. Smør ca. 1/2 kopp av sausen på deigen i et tynt lag, og dryss deretter 1 kopp mozzarellaost over. Skyv pizzaen (med bakepapiret) over på den varme steinen. Stek til skorpen er gyllenbrun og osten bobler,