
Surf and Turf for Two
oppskrift på surf and turf for to personer - en perfekt kombinasjon av sjømat og kjøtt, enkel å lage og ideell for en romantisk middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 2 spiseskjeer hakket fersk gressløk
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 6 jumbo-reker, skrelte og renset (halen intakt)
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Saften av 1/2 sitron
- 2 teskjeer hakket fersk timian, pluss 2 til 3 kvister
- Nykvernet pepper
- 6 skiver pancetta (ca. 60 gram)
- 1 stykk 280 grams storfe indrefilet, trimmet
- Havsalt
- 8 aspargesstenger
- 1 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Lag urtenolje: Kjør persille, gressløk og olivenolje i en liten food processor til det blir glatt. Tynn ut med vann, om nødvendig, og tilsett 1/4 teskje salt og pepper hver. Overfør til en liten skål, dekk til og sett til side. (Dette kan gjøres opptil 2 timer i forveien.)
- 2Forbered surf and turf: Vend reker, olivenolje, sitronsaft, hakket timian og pepper etter smak i en bolle. Pakk hver reke inn i et stykke pancetta. Forvarm grillen. Plasser rekene på en grillrist med aluminiumsfolie. Krydre storfekjøttet med havsalt og pepper, trykk timiankvistene inn i kjøttet, og sett til side. Kutt av de seige endene på aspargesen. Legg aspargesen i en mikrobølgesikker form med 1/4 kopp vann og en klype havsalt. Varm opp en middels stor, ovnsfast stekepanne over høy varme og tilsett smør. Når skummet har lagt seg, brune storfekjøttet til det er gyllent, ca. 3 minutter på hver side. Bruk tenger til å holde kjøttet og brune sidene. Overfør stekepannen til grillen og kok til en termometer som er stukket inn i kjøttet viser 125°F for medium rare, ca. 4 minutter til. La kjøttet hvile på et skjærebrett mens du koker rekene.
- 3Grill rekene til pancettan er sprø, ca. 2 minutter på hver side. I mellomtiden, mikrobølges aspargesen til den er mør, ca. 2 minutter. Skjær storfekjøttet i 4 biter. Server med rekene, urteløken og aspargesen.
- 4Fotografier av Con Poulos;





