Svinekotletter med potetmos, rosenkål og en sopp-Madeira-saus

Svinekotletter med potetmos, rosenkål og en sopp-Madeira-saus

oppskrift på saftige svinekoteletter servert med kremet potetmos, sprø rosenkål og en smakfull sopp-maderia saus, perfekt for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper rosenkål, delt i kvarter
  • 2. 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 3. 1/2 kopp hakket løk
  • 4. 2 fedd hvitløk
  • 5. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 6. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 7. 3 til 5 Yukon Gold-poteter, skrelt og skåret i store biter
  • 8. 1 kopp kremfløte, varmet
  • 9. 1 stang (4 unser) usaltet smør
  • 10. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 4 spiseskjeer (2 unser) usaltet smør
  • 12. 1/2 kopp finhakket løk
  • 13. 8 kopper cremini-sopp, delt i kvarter
  • 14. 1/2 bunt fersk timian, hakket
  • 15. 1 kopp Madeira-vin
  • 16. 1/2 kopp kremfløte
  • 17. 4 kopper ferdig demi-glace
  • 18. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 19. 4 benfrie svinekoteletter, midtstykke (6 til 8 unser hver)
  • 20. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 21. Druekjerneolje, til steking
  • 22. 1/2 kopp Madeira-vin

Fremgangsmåte

  1. 11. For Brussels sprouts: Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett Brussels sprouts og blancher til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen; sett til side.
  2. 22. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett oljen, etterfulgt av løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i noen minutter. Tilsett Brussels sprouts og stek til de er gylne, omtrent 2 minutter. Deglaser med kyllingkraft og rør inn smør. Sett til side.
  3. 33. For potetmos: I en stor kjele med vann, tilsett potetene og kok opp over middels høy varme. Senk til lavere varme og kok til potetene er møre, lett å stikke gjennom med en gaffel. Sil av vannet i en sil og overfør potetene tilbake til kjelen. Tilsett krem, smør, salt og pepper etter smak, og mos til en jevn konsistens. Sett til side.
  4. 44. For soppsaus med madeira: Varm opp en sauskjele over middels varme og tilsett smør. Surr løk i noen minutter. Tilsett sopp og timian, og kok over middels høy varme til soppen er lett karamellisert. Deglaser med Madeira og kok ut alkoholen i ca. 1 minutt. Tilsett fløte og la det redusere til en tredjedel. Senk varmen, tilsett demi-glace og la det småkoke til sausen dekker biken av en skje. Smak til med salt og pepper.
  5. 55. For svinekoteletter: Krydre kotelettene med salt og pepper. Tilsett litt olje i en varm stekepanne og stek kotelettene i ca. 4 minutter på hver side. Snu og kok videre til den indre temperaturen når 155°F (ca. 68°C), ytterligere 4 minutter. Ta pannen av varmen, sil av overflødig olje og deglaser med Madeira, med svinekotelettene i pannen. Sett tilbake på varmen og la alkoholen koke ut i ca. 2 minutter. Sett til side.
  6. 66. For anretting: Legg en porsjon potetmos