
Svinekotletter med potetmos, rosenkål og en sopp-Madeira-saus
oppskrift på saftige svinekoteletter servert med kremet potetmos, sprø rosenkål og en smakfull sopp-maderia saus, perfekt for en smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For Brussels sprouts: Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett Brussels sprouts og blancher til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen; sett til side.
- 22. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett oljen, etterfulgt av løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i noen minutter. Tilsett Brussels sprouts og stek til de er gylne, omtrent 2 minutter. Deglaser med kyllingkraft og rør inn smør. Sett til side.
- 33. For potetmos: I en stor kjele med vann, tilsett potetene og kok opp over middels høy varme. Senk til lavere varme og kok til potetene er møre, lett å stikke gjennom med en gaffel. Sil av vannet i en sil og overfør potetene tilbake til kjelen. Tilsett krem, smør, salt og pepper etter smak, og mos til en jevn konsistens. Sett til side.
- 44. For soppsaus med madeira: Varm opp en sauskjele over middels varme og tilsett smør. Surr løk i noen minutter. Tilsett sopp og timian, og kok over middels høy varme til soppen er lett karamellisert. Deglaser med Madeira og kok ut alkoholen i ca. 1 minutt. Tilsett fløte og la det redusere til en tredjedel. Senk varmen, tilsett demi-glace og la det småkoke til sausen dekker biken av en skje. Smak til med salt og pepper.
- 55. For svinekoteletter: Krydre kotelettene med salt og pepper. Tilsett litt olje i en varm stekepanne og stek kotelettene i ca. 4 minutter på hver side. Snu og kok videre til den indre temperaturen når 155°F (ca. 68°C), ytterligere 4 minutter. Ta pannen av varmen, sil av overflødig olje og deglaser med Madeira, med svinekotelettene i pannen. Sett tilbake på varmen og la alkoholen koke ut i ca. 2 minutter. Sett til side.
- 66. For anretting: Legg en porsjon potetmos