
Kokosnurrykreps
Lær hvordan du lager en smakfull kokosnakkarrier med reker. En rask og enkel rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 2 ss smør med salt
- 680 gram skrelte og rensede rå reker (jeg brukte U10, men hvilken som helst størrelse går)
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 middels stor løk, finhakket
- 1 ss karri pulver
- Én boks på 385 gram kokosmelk (jeg brukte A Taste of Thai)
- 2 ss honning, eller mer etter smak
- 1/4 ts kosher salt, eller mer etter smak
- Saften av 1 lime, eller mer etter smak
- 12 ferske basilikumblader, hakket, pluss mer til pynt
- Hot saus, etter behov, valgfritt
- Kokt basmatiris, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp smøret i en stor stekepanne (jeg brukte non-stick) over middels høy varme. Tilsett reken og kok, snu dem underveis, til de er gjennomkokte, 2 til 3 minutter. Ta dem opp og legg dem på en tallerken, og sett til side.
- 3Tilsett hvitløk og løk i pannen og rør om for å koke i 2 minutter. Strø over karri og fortsett å koke, rør om, i et par minutter til. Skru ned varmen til middels lav og hell i kokosmelk, og rør om for å blande. Tilsett honning, salt og limesaft, og la sausen varme opp til den bobler forsiktig. Legg rekene i sausen, vend dem forsiktig for å dekke, og la det småkoke til det er litt tykkere, 2 til 3 minutter. Smak til sausen og tilsett mer salt, limesaft eller honning etter eget ønske. Rør inn basilikum. (Tilsett hot sauce hvis du ønsker litt ekstra kick.)
- 4Server rekene og sausen over en seng av kokt basmatiris, og pynt med mer basilikum. Nydelig!

