Kokosnurrykreps

Kokosnurrykreps

Lær hvordan du lager en smakfull kokosnakkarrier med reker. En rask og enkel rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 2 ss smør med salt
  • 680 gram skrelte og rensede rå reker (jeg brukte U10, men hvilken som helst størrelse går)
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 1 ss karri pulver
  • Én boks på 385 gram kokosmelk (jeg brukte A Taste of Thai)
  • 2 ss honning, eller mer etter smak
  • 1/4 ts kosher salt, eller mer etter smak
  • Saften av 1 lime, eller mer etter smak
  • 12 ferske basilikumblader, hakket, pluss mer til pynt
  • Hot saus, etter behov, valgfritt
  • Kokt basmatiris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp smøret i en stor stekepanne (jeg brukte non-stick) over middels høy varme. Tilsett reken og kok, snu dem underveis, til de er gjennomkokte, 2 til 3 minutter. Ta dem opp og legg dem på en tallerken, og sett til side.
  3. 3Tilsett hvitløk og løk i pannen og rør om for å koke i 2 minutter. Strø over karri og fortsett å koke, rør om, i et par minutter til. Skru ned varmen til middels lav og hell i kokosmelk, og rør om for å blande. Tilsett honning, salt og limesaft, og la sausen varme opp til den bobler forsiktig. Legg rekene i sausen, vend dem forsiktig for å dekke, og la det småkoke til det er litt tykkere, 2 til 3 minutter. Smak til sausen og tilsett mer salt, limesaft eller honning etter eget ønske. Rør inn basilikum. (Tilsett hot sauce hvis du ønsker litt ekstra kick.)
  4. 4Server rekene og sausen over en seng av kokt basmatiris, og pynt med mer basilikum. Nydelig!