Wild Plum Café sitt oksestek-suppe
oppskriften på oxtail soup fra wild plum cafe gir deg en rik og smakfull rett perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: vinter
Ingredienser
- 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 3/4 kopp hvetemel
- 900 gram oksestek, skylt og tørket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp selleri, i middels terninger
- 1 kopp løk, i middels terninger
- 8 fedd hvitløk, knust
- 1 kopp tomatpuré
- 1 liter storfebuljong
- 2 kopper god rødvin
- 2 ferske laurbærblader
- 2 kvister fersk timian
- 1 kopp gulrøtter, i middels terninger
- 450 gram tomater, i kvarter, skrellet og frøet
- Rustikt brød, til servering
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1/2 kopp av oljen i en tykkbunnet suppeterrin eller støpejernspanne. Ha melet i en flat skål. Strø oxtennene med salt og pepper, og vend dem i melet. Rist av overflødig mel, og brun dem i porsjoner på alle sider. Ta dem ut og legg dem på et fat når de er ferdige.
- 2Tilsett litt mer olje i gryten om nødvendig, og ha i halvparten av løken og sellerien. La det koke til det begynner å mykne, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og la det koke i ytterligere 2 minutter. Rør inn tomatpuréen og la det småkoke i 2 minutter. Tilsett 2 kopper av storfefondet, skrap bunnen av gryten, rør, og legg oxtennene tilbake i gryten. La det småkoke, og tilsett vinen. La det småkoke på lav varme i 15 minutter.
- 3Tilsett laurbærbladene, timian, 1 teskje salt, 1/2 kopp av gulrøttene, og de resterende 2 koppene av storfefondet, 1/2 kopp selleri og 1/2 kopp løk, og rør om. La det småkoke i 30 minutter. Tilsett de resterende 1/2 koppen med gulrøtter og la det småkoke i 2 timer. Tilsett tomatene, og la suppen småkoke til buljongen begynner å tykne og kjøttet faller lett av beinet, ytterligere 30 til 45 minutter. Fjern timian og laurbærblad, og smak til med salt og pepper. Legg to eller flere oxtener i hver bolle, og øs suppen over. Server med brød.





