
Ananas-kake med snudd opp ned
Lær hvordan du lager en klassisk pineappleside opp-ned kake med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest eller helgekos, med saftig ananas og karamellisert sukker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 2. 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 3. 7 skiver hermetisk ananas (sett til side 1/2 kopp juice til kaken)
- 4. 13 kandiserte kirsebær
- 5. 2 kopper hvetemel
- 6. 2 teskjeer bakepulver
- 7. 1/2 teskje natron
- 8. 1/2 teskje salt
- 9. 1 teskje malt ingefær
- 10. 1/4 teskje malt nellik
- 11. 1/2 kopp usaltet smør, myknet
- 12. 1 kopp sukker
- 13. 2 store egg
- 14. 1/2 kopp kremfløte
- 15. 1/2 kopp av den reserverte ananasjuicen
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør sidene av en rund bakeform på 23 cm (9 tommer) i diameter og 8 cm (3 tommer) i høyden med non-stick bakefett eller smør.
- 22. Til fyllet: Pisk det smeltede smøret og brunt sukker sammen i en liten bolle. Fordel blandingen i bunnen av den forberedte bakeformen. Arranger 6 ananasringene rundt kanten av formen og én i midten. Plasser en kirsebær i midten av hver ring, og resten mellom skivene ved kantene.
- 33. Til kaken: Rør sammen mel, bakepulver, natron, salt, ingefær og nellik i en stor bolle. I en annen stor bolle, pisk sammen smør og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen. Bruk en slikkepott og vend vekselvis inn melet og den tunge fløten og ananasjuicen til det er godt blandet. Fordel røren over ananasringene og stek i 1 time, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten.
- 44. La kaken avkjøle i formen i 5 minutter. Deretter bruker du en metallspatel til å løsne kaken rundt kanten, plasserer en serveringsplate over formen, og snur kaken og platen sammen. Fjern bakeformen, og server kaken varm, gjerne med pisket krem.




