
Bestemor Blairs Pekannøttkaramellboller
oppskriften på grandma blairs pecan caramel rolls gir deg saftige kanelboller fylt med pecan og karamell, perfekte til frokost eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 pakke tørrgjær
- 2. 1 kopp varmt vann
- 3. 1/4 kopp sukker
- 4. 1 teskje salt
- 5. 2 spiseskjeer smeltet margarin
- 6. 1 egg
- 7. 3 1/4 til 3 1/2 kopper mel
- 8. 1/3 kopp margarin
- 9. 1/2 kopp brunt sukker
- 10. 1 spiseskje mais sirup
- 11. 2/3 til 1 kopp pekannøtter, delt i to
- 12. 1/2 kopp sukker
- 13. 2 teskjeer nykvernet kanel
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle for blanding, løs opp gjæren i det varme vannet. Rør inn 1/4 kopp sukker, salt, 2 spiseskjeer margarin, egg og 2 kopper mel. Pisk til det er glatt. Med skje eller hånd, arbeid inn nok av det resterende melet til deigen er lett å håndtere (hvis den blir for klissete, fukte hendene med kaldt vann). Legg deigen i en smurt bolle. Dekk tett til og sett i kjøleskapet over natten (eller opptil 4 til 5 dager).
- 22. Bland smeltet margarin, brunt sukker, mais sirup og pekannøtter. Hell det i en smurt langpanne på 23 x 33 cm. Bland 1/2 kopp sukker og nykvernet kanel (siktet for å fjerne klumper). På melet bord, kjevle ut deigen til en ca. 23 x 38 cm stor flate. Fordel sukker- og kanelblandingen over deigen. Begynn å rulle deigen tett opp fra den lange siden. Forsegl kantene når deigen er rullet sammen. Skjær i 2,5 cm tykke skiver og legg dem i den forberedte 23 x 33 cm pannen. Dekk med en fuktig klut og la heve på et varmt sted til dobbel størrelse (ca. 1 1/2 time). Stek i en forvarmet ovn på 190°C i 25 til 30 minutter. Ta ut av ovnen og snu umiddelbart opp ned på et fat.




