Bestemor Blairs Pekannøttkaramellboller

Bestemor Blairs Pekannøttkaramellboller

oppskriften på grandma blairs pecan caramel rolls gir deg saftige kanelboller fylt med pecan og karamell, perfekte til frokost eller dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 pakke tørrgjær
  • 2. 1 kopp varmt vann
  • 3. 1/4 kopp sukker
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. 2 spiseskjeer smeltet margarin
  • 6. 1 egg
  • 7. 3 1/4 til 3 1/2 kopper mel
  • 8. 1/3 kopp margarin
  • 9. 1/2 kopp brunt sukker
  • 10. 1 spiseskje mais sirup
  • 11. 2/3 til 1 kopp pekannøtter, delt i to
  • 12. 1/2 kopp sukker
  • 13. 2 teskjeer nykvernet kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle for blanding, løs opp gjæren i det varme vannet. Rør inn 1/4 kopp sukker, salt, 2 spiseskjeer margarin, egg og 2 kopper mel. Pisk til det er glatt. Med skje eller hånd, arbeid inn nok av det resterende melet til deigen er lett å håndtere (hvis den blir for klissete, fukte hendene med kaldt vann). Legg deigen i en smurt bolle. Dekk tett til og sett i kjøleskapet over natten (eller opptil 4 til 5 dager).
  2. 22. Bland smeltet margarin, brunt sukker, mais sirup og pekannøtter. Hell det i en smurt langpanne på 23 x 33 cm. Bland 1/2 kopp sukker og nykvernet kanel (siktet for å fjerne klumper). På melet bord, kjevle ut deigen til en ca. 23 x 38 cm stor flate. Fordel sukker- og kanelblandingen over deigen. Begynn å rulle deigen tett opp fra den lange siden. Forsegl kantene når deigen er rullet sammen. Skjær i 2,5 cm tykke skiver og legg dem i den forberedte 23 x 33 cm pannen. Dekk med en fuktig klut og la heve på et varmt sted til dobbel størrelse (ca. 1 1/2 time). Stek i en forvarmet ovn på 190°C i 25 til 30 minutter. Ta ut av ovnen og snu umiddelbart opp ned på et fat.