Quinoasalat med grillet zucchini og habanero-olje

Quinoasalat med grillet zucchini og habanero-olje

Oppdag en smakfull quinoa salat med grillede zucchini og krydret habaneroolje. En lett og sunn forrett perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 1 1/2 kopper quinoa, skyllet
  • 3 store zucchini, skåret i skiver 1/2 tomme tykke
  • 3 store rødløk, skåret i skiver 3/4 tomme tykke
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe over
  • Nykvernet pepper
  • 1 bunt fersk basilikum (ca. 1 1/2 kopper blader)
  • 1/2 kopp fersk sitronsaft (fra ca. 3 sitroner)
  • 1/4 kopp habanero-olje (eller annen chiliolje)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en middels stor kjele med godt saltet vann. Tilsett quinoaen og kok til den er mør, 8 til 10 minutter; sil av vannet og la den avkjøle.
  2. 2I mellomtiden, forvarm en grill til middels høy varme. Drypp zucchini og rødløk med nok olivenolje til å dekke, krydre med salt og pepper, og vend godt. Grill grønnsakene til de er godt merket og litt myke, 3 til 4 minutter på hver side. La dem avkjøle, hakk dem deretter og overfør til en stor bolle.
  3. 3Tilsett quinoaen og basilikumbladene i bollen og vend forsiktig sammen. Visp sammen 1/4 kopp olivenolje, sitronsaft og habanero-olje i en liten bolle til det er emulsifisert (eller bruk en blender); krydre med salt og pepper. Drypp dressingen over quinoasalaten rett før servering.
  4. 4Fotograf: Steve Giralt