
Quinoasalat med grillet zucchini og habanero-olje
Oppdag en smakfull quinoa salat med grillede zucchini og krydret habaneroolje. En lett og sunn forrett perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- Kosher salt
- 1 1/2 kopper quinoa, skyllet
- 3 store zucchini, skåret i skiver 1/2 tomme tykke
- 3 store rødløk, skåret i skiver 3/4 tomme tykke
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe over
- Nykvernet pepper
- 1 bunt fersk basilikum (ca. 1 1/2 kopper blader)
- 1/2 kopp fersk sitronsaft (fra ca. 3 sitroner)
- 1/4 kopp habanero-olje (eller annen chiliolje)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en middels stor kjele med godt saltet vann. Tilsett quinoaen og kok til den er mør, 8 til 10 minutter; sil av vannet og la den avkjøle.
- 2I mellomtiden, forvarm en grill til middels høy varme. Drypp zucchini og rødløk med nok olivenolje til å dekke, krydre med salt og pepper, og vend godt. Grill grønnsakene til de er godt merket og litt myke, 3 til 4 minutter på hver side. La dem avkjøle, hakk dem deretter og overfør til en stor bolle.
- 3Tilsett quinoaen og basilikumbladene i bollen og vend forsiktig sammen. Visp sammen 1/4 kopp olivenolje, sitronsaft og habanero-olje i en liten bolle til det er emulsifisert (eller bruk en blender); krydre med salt og pepper. Drypp dressingen over quinoasalaten rett før servering.
- 4Fotograf: Steve Giralt

