Sprø bakt potet

Sprø bakt potet

Lær hvordan du lager sprø og deilige ovnsbakte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor potet til russet,
  • 2. 1 spiseskje olivenolje,
  • 3. koshersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 33. Stikk hull rundt hele poteten med en maisstangholder (eller gaffel), og gni den deretter inn med olivenolje. Strø over salt og pepper. Sett en metallspyd gjennom midten av poteten på langs, og plasser poteten i ovnen. Sett et stekebrett på risten under for å fange eventuelle drypp. Stek til poteten er gjennomstekt, ca. 1 til 1 ½ time.
  4. 44. Server umiddelbart med ønskede tilbehør.