MapleNut Granola

MapleNut Granola

oppskrift på maplenut granola perfekt for en sunn frokost eller snack. enkel å lage hjemme, full av nøtter og søt karamellsmak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 5 kopper gammeldags havregryn
  • 2. 1 kopp usøtet kokosnøttchips (se ingrediensnotat) eller flakes
  • 3. 1/2 kopp skivede mandler
  • 4. 1/2 kopp grovhakkede pekannøtter
  • 5. 1/2 kopp lyst brunt sukker
  • 6. 1/3 kopp usaltede gresskarkjerner
  • 7. 1/3 kopp usaltede solsikkekjerner
  • 8. 1/2 kopp ren lønnesirup
  • 9. 1/2 kopp vann
  • 10. 1/4 kopp rapsolje
  • 11. 1/2 kopp tørkede tranebær
  • 12. 1/2 kopp rosiner

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 275 grader Fahrenheit.
  2. 22. Bland havregryn, kokos, mandler, pekannøtter, brunt sukker, gresskarkjerner og solsikkekjerner i en stor bolle. Bland sirup, vann og olje i en middels bolle eller stor målebeger, og hell det over havreblandingen; rør godt sammen. Fordel blandingen jevnt i en stor (30 x 38 cm) stekepanne eller stor, kantet bakeplate.
  3. 33. Stek i 45 minutter. Ta ut av ovnen, rør om, og fortsett å steke til det er gyllent og begynner å bli sprøtt, omtrent 45 minutter til. Rør inn tranebær og rosiner. La det avkjøle helt før oppbevaring.