Grillet Maine-hummerhale dekket med curry-mango-smør, servert med grønn papayasalat

Grillet Maine-hummerhale dekket med curry-mango-smør, servert med grønn papayasalat

oppskrift på grillede maine lobstertails smurt med curry mango smør, servert med frisk grønn papayasalat – en eksotisk og smakfull forrett for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 spiseskjeer karrypulver
  • 1 teskje ancho-chili pulver
  • 1 mango, skrelt, kjernet og most
  • 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 1/2 pund (2 staver) usaltet smør, myknet
  • Salt og nykvernet pepper
  • 16 Maine-hummerhaler
  • Olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper
  • 8 unser haricots verts, kokt til akkurat møre og raskt avkjølt i isvann, hver bønne delt i fire på langs
  • 3 plommetomater, delt i to, frø fjernet og julienne-skåret
  • 1/4 kopp ristede, usaltede poteter, grovhakket
  • 2 store grønne (umodne) papayaer, skrelt, frø fjernet og julienne-skåret
  • 1/4 kopp thai fiskesaus
  • 1/4 kopp ferskpresset sitronsaft
  • 1/4 kopp ferskpresset limesaft
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 1 teskje rød pepperflak
  • 1/4 kopp grovhakket koriander
  • 1/3 kopp grovhakkede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1For Mango-smør: Varm opp olivenolje i en liten kjele over middels varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett karri- og ancho-pulver og kok i 2 minutter. Tilsett mango-puré og limesaft og kok i ytterligere 5 minutter. La avkjøle. Ha mango-blandingen i en food processor og tilsett smør. Kjør til det er jevnt og smak til med salt og pepper.
  2. 2Legg et ark med bakepapir eller voksduk på en arbeidsflate. Fordel smøret langs en langside og form det til en rull med ca. 2,5 cm i diameter, med en 2,5 cm bred border av papir. Rull opp smøret i papiret og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Gir ca. 8 porsjoner.
  3. 3For hummeren: Forvarm grillen. Pensle hummerhalene med olje og krydre med salt og pepper. Legg kjøttsiden ned og grill i 4 til 5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ta av varmen og legg umiddelbart en skive smør på hver hale.
  4. 4For salaten: Bland alle ingrediensene unntatt peanøtter i en middels stor bolle til de er godt blandet. Fordel på et fat. Pynt med peanøtter.