Fennikelfraste reker med sitrus-salat

Fennikelfraste reker med sitrus-salat

oppskrift på fennel spice prawns med frisk sitrus-salat. en smakfull forrett som passer perfekt til sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 12 jumbo reker eller reker, ca. ½ pund totalt, skrelte og rensede
  • 1 spiseskje fennikkrub, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss 2 spiseskjeer
  • 1 blodappelsin
  • ½ stor grapefrukt
  • 2 store appelsiner av typen naval eller annen stor appelsin
  • Salt og pepper
  • 1 stor bunt vannkresse

Fremgangsmåte

  1. 1Strø fennikelfrø jevnt over kjøttsiden av rekerne og la dem stå, dekket og i kjøleskapet, over natten.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne med jevnt buet kant over middels høy varme til den er varm. Legg rekene med kjøttsiden ned mot de buede sidene av pannen, med halen opp og hodet mot midten av pannen. Press dem ned med en slikkepott eller legg en litt mindre panne oppå rekene som vekt, slik at de koker jevnt og raskt. Dette vil gi dem en lett krøllet form. Kok til de begynner å bli rosa rundt kantene, omtrent 2 minutter. Sett pannen i ovnen til rekene er jevnt rosa, i ytterligere ca. 2 minutter.
  4. 4Skjær av skinnet og den hvite hinnet på alle sitrusfruktene, og del fruktene i segmenter over en bolle for å fange opp segmentene og saften. Krydre med salt og pepper, og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Vend godt, smak til for balanse, og sett til side.
  5. 5For å servere, legg 1/4 av vannkress på 4 tallerkener. Vend sitrusblandingen igjen og legg den rundt og over vannkressen, og fukte med saften. Arranger 3 reker rundt hver salat, stående i en sirkel med halen opp, og server varm, lun eller romtemperert.
  6. 6Fennikelfrø-krydder:
  7. 71 kopp fennikelfrø
  8. 83 spiseskjeer korianderfrø
  9. 92 spiseskjeer hvite pepperkorn
  10. 103 spiseskjeer kosher-salt
  11. 11Ha fennikelfrø, korianderfrø og pepperkorn i en tykk panne over middels varme. Pass på, og rør ofte slik at frøene ristes jevnt. Når de er lysebrune og aromatiske, hell frøene over på en tallerken