Tranebærkremkaramell

Tranebærkremkaramell

Lær hvordan du lager en smakfull cranberry creme caramel med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for høst og vinter. Enkel å lage og imponerende å servere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1/2 kopp sukker
  • 1 spiseskje vann
  • 4 kopper helmelk
  • 1 kopp sukker
  • 1 vaniljestang
  • 6 store egg
  • 4 store eggeplommer
  • 1 kopp tørkede tranebær

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 315 grader F.
  2. 2For karamellen: Hell sukkeret i en middels stor, tykkbunnet stekepanne og sett den på middels høy varme. Lag en tørr karamell ved å la sukkeret koke til det er jevnt mørk gullbrunt, 3 til 5 minutter. Husk at karamellen vil fortsette å koke i ovnen når du baker eggekremen, så ikke la den bli for mørk, ellers vil den få en bitter smak. Rør av og til i sukkeret med en tresleiv for å fjerne eventuelle klumper. Når karamellen har oppnådd riktig farge, tilsett vann (det kan sprute) for å forhindre at den blir for hard. Bland inn vannet og fjern karamellen fra varmen. Hell forsiktig den varme karamellen i bunnen av en 2-liters form. Det kan være nødvendig å vinkle formen fra side til side slik at karamellen dekker bunnen helt.
  3. 3For eggekremen: Hell melk og 1/2 kopp sukker i en ikke-reaktiv, tykkbunnet kjele på 2 liter. Mens melken varmes opp over middels høy varme, bruk en skarp paringskniv til å dele vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene fra innsiden av stangen med kniven, og legg både frø og stangen i den varme melken. Varm opp melken til den begynner å småkoke med bobler rundt kanten av kjelen. Ta av varmen.
  4. 4Ha resten av sukkeret, hele egg og eggeplommer i en stor bolle og visp til det er godt blandet. Når du tilsetter sukker til eggene (spesielt eggeplommene), er det viktig å lage en emulsjon raskt, ellers vil en kjemisk reaksjon som produserer varme oppstå. Hvis du ikke visper med en gang, vil denne varmen koke eggeplommene og danne klumper i eggekremen. Fortsett å vispe mens du sakte heller den varme melken i eggeblandingen, og visp til blandingen er glatt og jevn i fargen. Prøv å unngå å danne luftbobler på overflaten av eggekremen når du vis