Pork Tonkatsu

Pork Tonkatsu

Lær hvordan du lager en autentisk pork tonkatsu hjemme. En enkel oppskrift på japansk svinenakke med sprø skorpe og saftig kjøtt. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skiver svinefilet eller svinekjøtt, hver ca. 1/2 tomme tykk og 5 unser
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Mel til å dyppe i
  • 2 egg, lett pisket
  • 2 kopper panko (brødsmuler)
  • Vegetabilsk olje til steking i panne
  • Raspet Napa-kål, til servering
  • Sitronbåter, til pynt
  • Tonkatsu-saus, til dipping

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt av fett langs den ene siden av svineskiven for å forhindre at kjøttet krøller seg under dypsteking. Bank det flatt til ca. 1/4 tomme tykkelse. Salt og pepper begge sider av hver skive. Vend hver skive i mel, dypp den deretter i sammenvispet egg, og trykk den inn i brødsmuler slik at begge sider blir dekket.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne med omtrent 1/2 tomme olje til den er varm. Legg 1 eller 2 skiver i den varme oljen. Dypsteke til de er gyldne og sprø, ca. 5 til 7 minutter, og snu dem én eller to ganger underveis. La skivene renne av på kjøkkenpapir, og skjær svinekjøttet i bitestykker som kan spises med spisepinner.
  3. 3Anrett svinekjøttet på et fat dekket med den strimlede kålen, og pynt med sitronbåter. Server sausen ved siden av for dipping, eller hell den over svinekjøttet og kålen.
  4. 4Forbered oppskriften på Pork Tonkatsu ved å bruke 4 kalkunskiver, hver ca. 1/2 tomme tykk, i stedet for svineskiven.