Hjemmelaget ricottaost av helmelk

Hjemmelaget ricottaost av helmelk

Lær hvordan du lager deilig hjemmelaget ricottaost med helmelk. Enkelt, raskt og perfekt for ulike retter. Perfekt for deg som vil lage ost hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer hvit destillert eddik
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 7 kopper helmelk (ikke ultra-pasteurisert)
  • 1 kopp kremfløte (ikke ultra-pasteurisert)
  • Kosher-salt
  • Serveringsforslag: honning, knust svart pepper, fersk eller tørket frukt, fruktmarmelade, kjeks eller ferskt brød

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: osteklede, et øyeblikkelig-lesetermometer
  2. 2Legg et dobbelt lag osteklede under varmt vann for å fukte det, og klem forsiktig for å fjerne overflødig vann. Legg et sil i en vask, og dekk det med osteklede.
  3. 3Bland eddik og sitronsaft i en liten bolle.
  4. 4Varm opp melken og fløten til 90 °C (190 °F) over middels lav varme i en middels tykkbunnet kjele, og rør hyppig for å unngå at melken brenner seg i bunnen. Tilsett halvparten av eddikblandingen og 1 ss salt, og rør i 10 sekunder (du vil se at melken begynner å koagulere). Ta kjelen av varmen, dekk med lokk, og la den stå i 20 minutter.
  5. 5Fjern lokket, og du vil se at melken har skilt seg i små osteløper. Rør inn resten av eddikblandingen, og melken vil fortsette å koagulere. Rør i noen minutter. Hell hele blandingen i det forberedte ostekledet i vasken.
  6. 6La det renne av til ønsket konsistens, ca. 15 minutter for myk ricotta, 20 minutter for fast og kremete, og 30 minutter for fast og litt tørr. For myk ricotta, server den varm eller avkjølt i en liten dekorativ bolle. For fast ricotta, samle opp overflødig osteklede, form ricottaen til en ball eller skive, og oppbevar i kjøleskapet til den er avkjølt, minst 1 time.
  7. 7Server ricottaen med dine favoritting, som en skje honning og nykvernet svart pepper, fersk eller tørket frukt, fruktmarmelade, kjeks eller ferskt brød.