Tynne mintcupcakes

Tynne mintcupcakes

Lær hvordan du lager deilige thin mint cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt for sjokoladeelskere og kakeentusiaster. En smakfull dessert som imponerer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper knuste sjokoladekjeks
  • 1 stykke usaltet smør, smeltet
  • 2 1/4 kopper sukker
  • 1 3/4 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp pluss 1 spiseskje kakao
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1 teskje salt
  • 2 store egg
  • 1 kopp helmelk
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 1 kopp kokende vann
  • 2 stykker usaltet smør, myknet
  • 2 kopper melis
  • En klype salt
  • 1 teskje mintekstrakt
  • 1 dråpe grønn matfarging, valgfritt
  • 225 gram bittersøt sjokolade, hakket
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 kopp kremfløte
  • 2 teskjeer mintekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Linje 24 muffinsformer med papirformer.
  2. 2Til bunnen: I en liten bolle, rør sammen knuste kjeks og smør til det er godt blandet. Fordel blandingen i de forberedte muffinsformene. Bruk et lite juiceglass eller fingrene, og trykk kjeksblandingen ned i bunnen av formene. Stek til det dufter godt, ca. 8 minutter. Sett til side for å avkjøle helt.
  3. 3Til cupcakesene: I en stor bolle, visp sammen sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt. Tilsett egg, melk, olje og vanilje, og bruk en håndmixer til å piske på middels hastighet i 2 minutter. Rør inn kokende vann. Hell røren i de forberedte muffinsformene (fyll ca. 3/4). Stek til en trepinne satt inn i midten kommer ut ren, 17 til 20 minutter. Avkjøl i 10 minutter i formen. Ta cupcakesene ut av formene og legg dem på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
  4. 4Til smørkremen: I en bolle, bruk en elektrisk mikser til å piske smøret til det er lyst og luftig. Gradvis tilsett melis og rør godt inn. Rør inn salt, peppermynteekstrakt og eventuelt konditorfarge. Pisk til det er kremete, ca. 2 minutter. Overfør smørkremen til en sprøytepose med en rund tipp.
  5. 5Bruk et eplekjernerverktøy til å fjerne midten av cupcakeene ned til kjeksbunnen. Fyll cupcakesene med smørkrem og jevn ut toppen med en spatel. Sett til side.
  6. 6For ganachen: Plasser sjokoladen i en middels stor bolle. Varm smør og krem i en middels stor kjele til det begynner å dampe (ikke la det koke). Tilsett ekstraktet. Hell den varme kremen over sjokoladen og la det stå i 3 minutter. Rør med en slikkepott til det er glatt. La det av