Ingefær-sukkerkjeks

Ingefær-sukkerkjeks

Lær hvordan du lager perfekte ingefær sukkerkjeks med vår enkle oppskrift. Søte og krydrete kjeks, ideelle til jul eller som en søt snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 1/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 2. 3/4 teskje malt ingefær
  • 3. 3/4 teskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 6. 3/4 kopp sukker
  • 7. 1 stort egg
  • 8. 1 pakke (1 pund) melis
  • 9. 2 spiseskjeer marengspulver
  • 10. 5 til 6 spiseskjeer vann
  • 11. Fargede matfarger (valgfritt)
  • 12. Nonpareils, til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag kokene: Sikt sammen mel, ingefær, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Pisk smør og sukker med en mikser på middels høy hastighet i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett egget og pisk til det er godt blandet. Reduser mikserens hastighet til lav; tilsett melet i to omganger og pisk til det akkurat er innarbeidet. Del deigen i to deler og form hver til en disk. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 4 timer.
  2. 22. Legg bakepapir på to stekebrett. Arbeid med ett stykke deig om gangen, dryss lett mel over deigen og kjevle ut til ca. 3 mm tykkelse. Stikk ut former med en 7,5 cm rund kakeutstikker og legg dem med 2,5 cm mellomrom på stekebrettene. Sett kakene i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. 33. Plasser rister i den øvre og nedre delen av ovnen; forvarm til 180 °C. Stek kakene, og bytt plass på brettene underveis, til de er lyse gyldne rundt kantene, 15–18 minutter. La dem avkjøle i 5 minutter på stekebrettene, før de flyttes over på rister for å avkjøles helt.
  4. 44. Lag glasuren: Visp melis og marengspulver i en stor bolle. Tilsett 75 ml vann og pisk med en mikser på middels høy hastighet til det dannes myke topper, tilsett eventuelt mer vann, opptil 15 ml, etter behov. Farg glasuren med konditorfarge, hvis ønskelig. Fordel eller sprøyt glasuren på kakene. Strø over nonpareils. La det sette seg, ca. 1 time.
  5. 55. Fotografert av Ryan Dausch