Reker og vannkastanjepotstickers Guo tieh

Reker og vannkastanjepotstickers Guo tieh

Lær hvordan du lager deilige prawn and water chestnut potstickers, en smakfull forrett med asiatiske smaker. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 ounces reker (16/20 eller sjøkreps), skrelte, rensede og finhakket
  • 2 spiseskjeer finhakket kinesisk vårløk
  • 1 spiseskje østerssaus
  • 1 spiseskje Shaohsing risvin
  • 4 hermetiske vannkastanjer, drenert og finhakket
  • 1 stilk selleri, finhakket
  • 1 fersk shiitakesopp, finhakket
  • Salt og nykvernet hvit pepper
  • 30 dumpling-eskjer
  • Peanøttolje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Bland reker, gressløk, østerssaus, risvin, vannkastanjer, selleri, shiitake og litt salt og pepper i en bolle, og kna fyllet med hånden slik at alle smakene blander seg godt. Vask hendene og tørk dem godt.
  2. 2Legg en dumplingdeig i håndflaten. Plasser en toppet teskje av fyllet midt på deigen. Dypp fingeren i en skål med vann og børst rundt kanten. Brett deigen i en halvmåne, og trykk ned kantene for å sikre at de kleber godt sammen. Lag to folder langs kantene på hver side av halvmåneformen. Sett til side på en tallerken med folderne opp mens du gjør ferdig resten av dumplingene.
  3. 3Varm opp en wok eller panne på middels varme. Tilsett en spiseskje peanøttolje. Legg noen av dumplingene med bunnen ned og stek i et par minutter. Strø litt vann i wokken eller pannen og dekk til for å skape damp som hjelper til med å koke dumplingene. Kok til de er ugjennomsiktige, ca. 5 minutter. Gjenta med resten av dumplingene.
  4. 4Når de er kokt, overfør dem til et serveringsfat og server umiddelbart.