Kokosnurrykreps

Kokosnurrykreps

Lær hvordan du lager en smakfull kokos curry reker med enkle steg. Perfekt som hovedrett for en rask og eksotisk middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 boks (14 unser) usøtet kokosmelk (ikke lett)
  • 1 ss fersk limesaft
  • 1 ss karrypulver
  • 2 ts finhakket ingefær
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 450 g store reker, skrelte og rensede
  • Limebåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte visper du sammen kokosmelk, limesaft, karri og ingefær. Varm opp sakte til det begynner å småkoke over lav varme. La det småkoke til det er litt redusert og tyknet, ca. 7 til 10 minutter. Smak til med salt og eventuelt pepper, om nødvendig. Tilsett reker og la det småkoke under lokk til rekene er gjennomkokte, ca. 12 til 15 minutter. Overfør curryen til en serveringsskål og server med limebåter.