
Lower East Side Nut Cake
oppskrift på den deilige lower east side nut cake, en smakfull nøttekake som passer til alle anledninger. enkel å lage og perfekt for søte dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/4 kopp kake-mel
- 1 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt, pluss en klype til eggehvitene
- 1/2 kopp sukker, pluss 1/2 kopp
- 1/2 kopp matzamelet
- 1 kopp finhakkede, ristet hasselnøtter
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 4 egg, separert
- 1/4 kopp krem
- 2 spiseskjeer hasselnøttlikør
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- En klype krem tartar
- 1/4 kopp smørbar, uten frø, bringebærsyltetøy
- Ganache-frosting, oppskrift følger
- 1 pint jordbær eller bringebær, til pynt
- 4 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
- 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Kake: Sett en rist midt i ovnen og forvarm til 175 grader Celsius.
- 2Lett smør en 23 cm (9-tommers) kvadratisk kakeform med non-stick vegetabilsk spray. Legg bakepapir i bunnen. I en stor bakebolle, sikt sammen mel, bakepulver, 1/4 teskje salt og 1/2 kopp sukker tre ganger. Rør inn matzamelet og hakkede hasselnøtter. Lag en fordypning i midten og tilsett olje, eggeplommer, fløte, hasselnøttlikør og smør. Bland til akkurat kombinert.
- 3I en ren, tørr bakebolle, visp eggehvitene med en klype salt og krem av tartar til de er kremete, skummende og nesten kan danne topper. Mens du drysser over den gjenværende koppen sukker, visp til ønsket konsistens av stiv, barberskum-aktig krem.
- 4Vend inn en tredjedel av eggehvitene i eggeplommeblandingen, deretter vend inn resten av eggehvitene. Fordel røren i de forberedte formene og stek i 20 minutter, eller til kaken er lett brunet, midten spretter tilbake når den lett trykkes på, og en kakeprøver kommer ut ren. Sett formene på en rist for å avkjøle. Denne kaken er veldig delikat. Ta den ut av formene og jevn ut kantene. Plasser kaken på en tallerken med bakepapirsiden opp, og smør et lag med bringebærsyltetøy på den skårne siden av ett lag. Legg det andre laget oppå og smør mer syltetøy på toppen.
- 5Ganache-glasur: Ha sjokoladen i en liten bolle. Varm opp fløten til den nesten koker over middels varme. Hell den varme fløten over sjokoladen. Rør forsiktig med en visp fra midten og utover for å smelte og blande. Fortsett å røre til glatt. La avkjøle i 30 minutter til den er smørbar.
- 6P





