Mexicansk Mac & Cheese

Mexicansk Mac & Cheese

Oppdag hvordan du lager mexican macncheese, en deilig fusjon av meksikanske smaker og klassisk ostepasta. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ssps usaltet smør
  • 1 kopp frosne maiskjerner, tint
  • 1 middels stor løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 1 rød paprika, fjernet frøene, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 1 ss pluss 1 ts kosher-salt
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 4 kopper melk, kald
  • 2 kopper revet cheddarost
  • 1 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 1/2 kopp vårløk, tynne skiver
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 450 g mini rigatoni, kokt al dente i henhold til pakkens anvisninger
  • 1/2 kopp panko-krummebrød
  • 1/2 kopp smuldret cotija-ost, til pynt
  • 1/4 kopp korianderblader, finhakket, til pynt
  • 1/4 kopp sylteagurkjalapeños, drenert og finhakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Tilsett smør, mais, løk, rød paprika, hvitløk og 1 teskje salt i en middels stor kjele over middels høy varme. Surr til løken er gjennomsiktig, ca. 6 til 8 minutter.
  4. 4Tilsett spisskummen, chilipulver, cayennepepper og mel, og kok under omrøring ofte med en tresleiv i 3 til 4 minutter for å lage en jevning.
  5. 5Hell i den kalde melken i en jevn strøm, og rør kraftig til blandingen er glatt. Kok opp på middels varme, og rør ofte, til det begynner å tykne, ca. 8 til 10 minutter.
  6. 6Skru ned varmen til middels-lav og rør inn cheddar- og Monterey Jack-osten. Kok til sausen er glatt og kremet, ca. 4 til 5 minutter.
  7. 7Tilsett vårløk, pepper og rigatoni, og bland godt for å kombinere.
  8. 8Hell blandingen i en 23 x 33 cm glassform.
  9. 9Strø panko jevnt over toppen og dekk med aluminiumsfolie.
  10. 10Stek i 20 minutter, fjern deretter folien og stek i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun og osten bobler.
  11. 11Sett til avkjøling på en rist og la hvile i 8 til 10 minutter.
  12. 12Pynt med cotija-ost, jalapeño og koriander.
  13. 13Server umiddelbart.