Mexicansk Mac & Cheese
Oppdag hvordan du lager mexican macncheese, en deilig fusjon av meksikanske smaker og klassisk ostepasta. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 ssps usaltet smør
- 1 kopp frosne maiskjerner, tint
- 1 middels stor løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1 rød paprika, fjernet frøene, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- 1 ss pluss 1 ts kosher-salt
- 2 ts spisskummen
- 2 ts chilipulver
- 1/2 ts cayennepepper
- 1/4 kopp hvetemel
- 4 kopper melk, kald
- 2 kopper revet cheddarost
- 1 kopp revet Monterey Jack-ost
- 1/2 kopp vårløk, tynne skiver
- 1 ts nykvernet svart pepper
- 450 g mini rigatoni, kokt al dente i henhold til pakkens anvisninger
- 1/2 kopp panko-krummebrød
- 1/2 kopp smuldret cotija-ost, til pynt
- 1/4 kopp korianderblader, finhakket, til pynt
- 1/4 kopp sylteagurkjalapeños, drenert og finhakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Tilsett smør, mais, løk, rød paprika, hvitløk og 1 teskje salt i en middels stor kjele over middels høy varme. Surr til løken er gjennomsiktig, ca. 6 til 8 minutter.
- 4Tilsett spisskummen, chilipulver, cayennepepper og mel, og kok under omrøring ofte med en tresleiv i 3 til 4 minutter for å lage en jevning.
- 5Hell i den kalde melken i en jevn strøm, og rør kraftig til blandingen er glatt. Kok opp på middels varme, og rør ofte, til det begynner å tykne, ca. 8 til 10 minutter.
- 6Skru ned varmen til middels-lav og rør inn cheddar- og Monterey Jack-osten. Kok til sausen er glatt og kremet, ca. 4 til 5 minutter.
- 7Tilsett vårløk, pepper og rigatoni, og bland godt for å kombinere.
- 8Hell blandingen i en 23 x 33 cm glassform.
- 9Strø panko jevnt over toppen og dekk med aluminiumsfolie.
- 10Stek i 20 minutter, fjern deretter folien og stek i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun og osten bobler.
- 11Sett til avkjøling på en rist og la hvile i 8 til 10 minutter.
- 12Pynt med cotija-ost, jalapeño og koriander.
- 13Server umiddelbart.




