
Hjortelårfilet med bærsaus og kremete poteter
Lær hvordan du lager en smakfull viltfilet med søt bærsaus og kremede poteter. Perfekt for en spesiell anledning eller helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For potetene: Skrell potetene og kutt dem i 2,5 cm store biter. Legg potetene i en stor kjele med kaldt, saltet vann. Kok opp vannet på høy varme. Når vannet koker, senk varmen til middels og la potetene småkoke til de er møre nok til å stikkes med en gaffel, ca. 15–20 minutter.
- 22. For hjorten: Krydre begge sider av hjorteløvene med salt og pepper.
- 33. Varm opp en stor stekepanne på høy varme og tilsett oljen. Når oljen er varm, men ikke røykende, legg i hjorteløvene. Skru ned varmen til middels og stek løvene på alle sider i 3–4 minutter per side. Ta løvene ut av pannen og la dem hvile til de skal serveres.
- 44. For potetene: Sil av vannet godt og overfør potetene til en bolle. Mos potetene til de er helt uten klumper. Rør inn smør, muskatnøtt, fløte, salt og hvit pepper. Rør til det er kremete, og tilsett mer fløte om nødvendig. Du ønsker jevne, kremete poteter. Smak til og krydre med mer salt og hvit pepper om nødvendig.
- 55. For sausen: I en liten kjele, kombiner alle ingrediensene unntatt blåbær og smør. Kok opp blandingen over middels høy varme. Senk varmen, tilsett blåbærene, og la det småkoke til det er redusert litt og har blitt tykkere, ca. 8–10 minutter. Ta av varmen, sil sausen tilbake i kjelen, krydre med salt og pepper, og visp inn smør. Hold varm til servering.
- 66. Anretting: Skje potetene midt på tallerkenen. Skjær hjorteløvene i skiver på ca. 1,3 cm tykkelse i en skrå vinkel. Legg skivene over potetene. Topp med saus.