
Frokostpoteter
oppskrift på deilige frokostpoteter som er perfekt for en rask og smakfull start på dagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 12 russetpoteter
- Rapsolje til steking
- Smør til steking
- 1 stor løk, finhakket
- 1 grønn paprika, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 gul paprika, finhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Legg potetene på et stekebrett og stek dem til de er møre med en gaffel, ca. 45 minutter.
- 3Legg de varme potetene på et skjærebrett og skjær dem i 2,5 cm store biter.
- 4Varm opp en stekepanne over middels lav til middels varme. Deretter tilsetter du en spiseskje rapsolje i pannen. Tilsett litt smør og løk, og stek til de begynner å bli brune. Deretter tilsetter du de hakkede potetene og paprikaen. Krydre med salt og pepper, og rør rundt, press litt ned for å pakke dem inn i pannen. La dem steke uten å røre i 5 til 7 minutter. Du vil sikre at pannen er varm nok til å få potetene sprø. Tilsett mer smør etter behov for å tilføre fuktighet.
- 5Etter noen minutter, bruk en slikkepott til å vende potetene og stek dem på den andre siden i ytterligere 5 til 7 minutter.

