Frokostpoteter

Frokostpoteter

oppskrift på deilige frokostpoteter som er perfekt for en rask og smakfull start på dagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 12 russetpoteter
  • Rapsolje til steking
  • Smør til steking
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 grønn paprika, finhakket
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 gul paprika, finhakket
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Legg potetene på et stekebrett og stek dem til de er møre med en gaffel, ca. 45 minutter.
  3. 3Legg de varme potetene på et skjærebrett og skjær dem i 2,5 cm store biter.
  4. 4Varm opp en stekepanne over middels lav til middels varme. Deretter tilsetter du en spiseskje rapsolje i pannen. Tilsett litt smør og løk, og stek til de begynner å bli brune. Deretter tilsetter du de hakkede potetene og paprikaen. Krydre med salt og pepper, og rør rundt, press litt ned for å pakke dem inn i pannen. La dem steke uten å røre i 5 til 7 minutter. Du vil sikre at pannen er varm nok til å få potetene sprø. Tilsett mer smør etter behov for å tilføre fuktighet.
  5. 5Etter noen minutter, bruk en slikkepott til å vende potetene og stek dem på den andre siden i ytterligere 5 til 7 minutter.