
Søtpotetgnocchi
Lær hvordan du lager deilige søtpotet drop gnocchi med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett, med minimal forberedelsestid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 stor søtpotet
- 2 kopper usøtet hvetemel
- 1 egg, lett pisket
- 1/2 teskje malt kanel
- En klype malt muskatnøtt
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ovnen til 220 grader Celsius. Stek søtpoteten til den er mør, ca. 50 minutter, eller stek den i mikrobølgeovnen. Når den er avkjølt nok til å håndteres, skrell den og mos den med en potetstapper. Tilsett mel, egg, kanel og muskatnøtt, og bland med hendene til det er godt blandet. Form deigen til en ball, pakk den inn i bakepapir eller plastfolie, og sett den i kjøleskapet i minst en time og opptil én dag.
- 2Fyll en stor kjele eller gryte med vann, og kok opp.
- 3Når vannet begynner å koke, tilsett salt. Bruk to skjeer, og ta opp omtrent 2 spiseskjeer deig med den ene, og skrap den av med den andre. Kok ikke mer enn 5 til 8 gnocchi om gangen, og vent til de flyter opp til overflaten, ca. 3 minutter. La dem koke ett minutt til, og bruk en hullsleiv for å ta dem opp og over på tørkepapir for å renne av. Gjenta denne prosessen til alle gnocchien er kokt. Server dem med en gang.




