
Vegetabilsk kjøttfarse med balsamico-glaze
oppskrift på vegetarisk kjøttfritt loaf med balsamico glasur. enkel å lage, perfekt som hovedrett for en smakfull kveld. prøv denne sunne varianten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 liten zucchini, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 gul paprika, finhakket
- 5 hvitløksfedd, knust til en pasta med grovt salt
- 1/2 ts rød pepperflak
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 stort egg, lett pisket
- 1 ss finhakket fersk timian
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 680 g kyllingkjøttdeig (90 prosent magert)
- 1 kopp panko (grovt japansk brødsmuler)
- 1/2 kopp ferskrevet Romano- eller Parmesanost
- 3/4 kopp ketchup
- 1/4 kopp pluss 2 ss balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader. Varm opp oljen i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett zucchini, paprika, hvitløkpasta og 1/4 teskje rød pepperflak. Krydre med salt og pepper, og kok til grønnsakene nesten er møre, ca. 5 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 2Visp egg og ferske urter i en stor bolle. Tilsett kalkun, panko, revet ost, 1/2 kopp ketchup, 2 spiseskjeer balsamicoeddik og de avkjølte grønnsakene; bland til alt er godt kombinert.
- 3Trykk forsiktig blandingen ned i en avlang brødform på 23 x 13 cm. Visp sammen resten av ketchupen, balsamicoeddiken og 1/4 teskje rød pepperflak i en liten bolle; pensle hele brødet med blandingen. Stek i 1 til 1 1/4 timer. La hvile i 10 minutter før du skjærer i skiver.
- 4Fotograf: Con Poulos





