Calabrianske eggerøre med jalapeño-pesto bruschetta

Calabrianske eggerøre med jalapeño-pesto bruschetta

Lær hvordan du lager en smakfull calabrian eggerøre med jalapeno pesto bruschetta. En perfekt forrett med spennende smaker som vil imponere gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. En liten ciabatta eller en halv stor ciabatta, delt på langs
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. Kosher-salt og svart pepper
  • 4. 8 jalapeños
  • 5. Rapsolje
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1 ¼ kopper godt pakket ferske flatbladede persilleblader
  • 8. ¼ kopp revet Parmesanost
  • 9. 3 spiseskjeer pinjekjerner
  • 10. 1 hvitløksfedd, hakket
  • 11. ½ kopp ekstra virgin olivenolje
  • 12. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 13. Én 170 grams sopressata, skåret i små terninger
  • 14. 1 liten rød løk, finhakket
  • 15. 9 store egg
  • 16. 170 gram provoloneost, skåret i små terninger, romtemperert
  • 17. Persilleblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. For den ristet ciabatta: Drypp olivenolje på de skjærte sidene av ciabattaen og krydre med salt og pepper. Legg den på et bakepapirkledd stekebrett med skjæreflaten opp og stek til den er lett gylden, ca. 15 minutter.
  2. 22. For pestoen: Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Vend jalapeñojene i noen spiseskjeer canola- eller rapsolje og strø over salt. Rist dem i et jevnt lag på et bakepapirkledd stekebrett til de er myke og skinnet er blært. Overfør til en bolle og dekk med plastfolie. La stå i 15 minutter, og fjern deretter stilkene og frøene.
  3. 33. Bland de ristede jalapeñojene, persille, Parmesan, pinjekjerner, hvitløk og litt salt og pepper i en food processor og kjør til grovhakket. Mens motoren går, tilsett sakte olivenoljen gjennom matingsrøret til blandingen er glatt. Hvis den er for tykk, tilsett noen flere teskjeer olje og pulsér igjen. Overfør til en bolle.
  4. 44. For eggerøren: Varm olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Kok sopressata og løk til sopressataen er sprø og løken har myknet, ca. 5 minutter. Visp eggene i en bolle til de er lette og luftige, og krydre med salt og pepper. Hell blandingen i pannen sammen med løk og sopressata, og kok under konstant omrøring til det dannes myke eggerøre. Rett før du tar pannen av varmen, når eggene nesten er ferdige men ikke helt, tilsett provolone og rør i noen sekunder for å smelte osten.
  5. 55. For servering: Fordel eggerøren oppå de ristet ciabattahalvdelene. Pynt med persilleblader, og skjær i en lett vinkel i 8 store skiver. Server umiddelbart.