
Stirato
oppskrift på stirato, en tradisjonell italiensk bakverk som er perfekt for helgen. lær hvordan du lager dette deilige bakverket steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Skål eller beholder
- Spatel
- Plastiskje for deig
- Rektangulært bakejern
- Rimmet bakeplate, for ovnen
- Dowel eller tresleiv med lang håndtak eller spisepinne
- Bakepapir, kuttet til størrelsen av bakejernet
- Skjærebrett eller en annen bakeplate, for å flytte brødene til ovnen
- Avkjølingsrist
- 500 gram usaltet hvetemel
- 375 gram vann, 27 grader Celsius (80 grader Fahrenheit)
- 1/2 teskje tørrgjær
- 1 spiseskje surdeig (valgfritt)
- 10 gram havsalt
- Semuljemel, til å støve brødene med
Fremgangsmåte
- 1Morgen: Bland mel, vann, gjær og surdeig, hvis du bruker det, i en bolle. Bland det hele sammen med en slikkepott eller hånden din fuktet med vann i omtrent ett minutt. Når ingrediensene er godt blandet, lager du en liten fordypning på toppen av deigen. Tilsett saltet i den lille gropen du nettopp har laget i deigen, og omtrent en spiseskje vann for å dekke den, men bland det ikke inn ennå. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i 20 minutter. Fukt lett hendene dine og bruk deigskraperen til å løsne deigen fra bollen. I stedet for å kna deigen, skal du strekke og brette den i bollen. Arbeid fra kantene av deigen, trekk deigen ut for å strekke den, og brett den deretter over mot midten. Du kan også klemme deigen med fingrene for å hjelpe med å innlemme saltet. Hvis hendene dine begynner å sette seg fast i deigen, fukt dem igjen med vann. Arbeid rundt deigen og strekk og brett den 12 ganger. Denne prosessen skal ta omtrent ett minutt totalt. Vend deigen over slik at brettene er under og den glatte siden er opp. Dekk bollen igjen og la deigen hvile i ytterligere 20 minutter. Gjør stretch-and-fold-aksjonen en gang til. Nå vil du merke at saltet er godt innarbeidet, og glutenet gir merkbar spenning. Etter å ha brettet omtrent 12 ganger, snu deigen igjen, dekk bollen og la den hvile i 20 minutter. Gjør stretch-and-fold-aksjonen to ganger til, med 20-minutters mellomrom. I den siste runden skal deigen føles veldig elastisk og være glinsende. Hvis den ikke gjør det, kan du gjøre noen flere stretch-and-fold-bevegelser, men vær forsiktig så du ikke river i deigen. Vend deigen slik at den glatte siden er opp. Dekk bollen og la den hvile i 6 til 7 timer. Målet her er at deigen skal heve til den har minst tredoblet



