
Tre-ingredienser ertersuppe
oppskrift på en enkel og velsmakende erte- og purresuppe med bare tre ingredienser. rask, sunn og perfekt for en lett forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: vår
Ingredienser
- 1. Én pose på 16 gram frosne erter
- 1/4 kopp olivenolje
- 3/4 teskje salt, pluss etter smak
- 1/4 kopp mikrogrønt eller andre små bladgrønnsaker eller urter, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 2 kopper vann i en middels stor kjele. Skru ned varmen og tilsett de frosne ertene. Kok til de er møre, ca. 3 til 4 minutter.
- 2Overfør ertene og kokevannet til en blender og kjør til en glatt puré, ca. 2 minutter.
- 3Mens maskinen går, hell sakte i olivenoljen for å emulgere.
- 4Bland inn saltet; smak til og juster med mer salt om ønskelig.
- 5Hell suppen over i skåler. Pynt med mikrogrønt hvis du bruker det.


