
Kyllingfri potetpai
oppskrift på chickless pot pie - en smakfull og kjøttfri pai med grønnsaker og kremet fyll, perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp tynne skivede gulrøtter
- 1 kopp frosne erter
- 1 kopp små terninger av poteter
- 1/2 kopp tynne skiver av selleri
- 1/3 kopp finhakket løk
- 1/2 kopp smør-erstatning, for eksempel Earth Balance
- 1/3 kopp usøtet, allsidig mel
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 1/4 teskje sellerifrø
- 1/4 teskje hvitløkspulver
- 1 3/4 kopper grønnsaksbuljong
- 2/3 kopp mandel- eller soyamelk
- To 9-tommers dype paibunner, uten egge- eller fettstoffer
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 3I en middels stor kjele, kombiner gulrøtter, erter, poteter og selleri. Dekk med vann, kok opp og kok til potetene er møre, ca. 15 minutter. Fjern fra varmen, sil av vannet og sett til side.
- 4I en stor stekepanne over middels varme, kok løken i smør-erstatningen til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn mel, salt, pepper, sellerifrø og hvitløkspulver. Kok i 2 minutter for å fjerne melsmaken. Rør sakte inn buljongen, og tilsett deretter melken. Senk varmen til middels-lav og la det småkoke til det tykner, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen og rør inn de silte grønnsakene. Kjevle ut en av de ustekte paibunnene og legg den i en 23 cm dyp paiform. Hell fyllet i bunnen.
- 5Kjevle ut den andre paibunnen og legg den oppå. Forsegl kantene og skjær små snitt i toppen for å slippe ut damp. Stek til paideigen er gyllenbrun og fyllet bobler, 30 til 35 minutter. La den avkjøle i 10 minutter før servering.





